Social

# incendiu matei bals #incendiu spital #incendiu spital Piatra Neamt # incendiu spital pacienti covid

5 incendii in doar 3 luni in spitalele din Romania! 3 in ianuarie 2021

Incendiile izbucnite in spitalele din Romania tind sa devina o obisnuinta. Doar in ultimele trei luni au avut loc alte patru incendii, pe langa incendiul de la Matei Bals care a avut loc in aceasta dimineata.

Cele mai multe incendii par sa aiba loc din cauza neregulilor din spitale. Nereguli care ar fi trebuit rezolvate inca de la incendiul care a avut loc in Spitalul din Piatra Neamt.

Trei dintre cele cinci incendii au avut loc in spitale care tratau pacienti Covid!

14 noiembrie 2020 – Incendiu la sectia Anestezie Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Piatra-Neamt

Pe 14 noiembrie 2020 avea loc prima tragedie din sectiile ATI ale spitalelor din Romania. Zece persoane au murit in urma unui incendiu izbucnit la sectia Anestezie Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Piatra-Neamt. Incendiul s-a manifestat cu flacara deschisa si degajare mare de fum si a fost activat Planul Rosu de Interventie. Medicul de garda de la sectia ATI a suferit arsuri de gradul 2 si 3 pe circa 80% din suprafata corporala si a fost transportat in Belgia pentru ingrijiri.

25 decembrie 2020 – incendiu la Spitalul de Psihiatrie Socola Iasi.

Pe 25 decembrie 2020, chiar in ziua de Craciun, a izbucnit un incendiu la pavilionul de barbati de la Spitalul de Psihiatrie Socola Iasi. In urma incendiului un pacient a decedat.

2 ianuarie 2021 – incendiu la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman

Pe 2 ianuarie un alt incendiu a izbucnit la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, judetul Neamt. Aproape 50 de pompieri au intervenit cu 16 autospeciale pentru stingerea incendiului si evacuarea pacientilor. Din cauza incendiului doi pacienti si doua cadre medicale au suferit intoxicatii cu monoxid de carbon. Din fericire nu au existat victime. 

5 ianuarie 2021 – incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gataia, pavilion Covid

Pe 5 ianuarie un alt incendiu a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din Gataia, intr-un salon al unui pavilion suport COVID. Potrivit ISU Timis, a luat foc o saltea dintr-un salon din care au fost evacuate doua persoane. La fata locului s-au deplasat un echipaj de interventie Chimica, Biologica, Radiologica si Nucleara (CBRN) al ISU Timis.

Din fericire nu au fost victime si nici persoane intoxicate cu fum.

29 ianuarie 2021 – incendiu la Spitalul Matei Bals din Bucuresti

In fatidica zi de 29 ianuarie un incendiu violent a avut loc la sectia ATI a Spitalului Matei Bals, unde erau internati pacienti cu forme medii si severe de Covid. 5 persoane au decedat, patru au fost tranferate in stare grava in alte spitale, iar trei medici s-au intoxicat cu fum.

Citeste si:

 

Incendiu de proportii la Matei Bals! 4 morti, peste 120 de pacienti evacuati! Cauza incendiului

Pacientii ingramaditi pe holuri la Matei Bals. Protocoale nerespectate

Incendiul de la Matei Bals ar fi fost evitat daca se aeriseau incaperile

Matei Bals nu avea caldura! Ruda unei paciente a dus o aeroterma in salonul care a luat foc, la cererea personalului medical

Inca o victima a fost gasita carbonizata la Matei Bals. Bilantul se ridica la 5 decese

3 medici de la Matei Bals intoxicati cu fum! Care este starea acestora

Oficialii si rudele pacientilor internati se contrazic in declaratii! Ba era caldura, ba nu era caldura! Care este adevarul?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea