Social

#musafiri #design interior #amenajari interioare

5 detalii de design interior pe care musafirii le observa imediat

Ti-ai imaginat vreodata cum arata locuinta ta din perspectiva musafirilor tai? Nu este usor sa fii obiectiv atunci cand petreci mult timp in acelasi spatiu. Prin urmare, este foarte posibil ca lucrurile carora le dam foarte mare importanta inainte de o vizita sa nu fie aceleasi pe care le observa si invitatii nostri.

 

Este normal sa dorim sa facem o impresie buna fata de persoanele care ne viziteaza casa si sa le asiguram o sedere placuta si confortabila. Totusi, am putea pierde din vedere cateva detalii cu impact asupra experientei lor. Cu siguranta, casa va trebui sa fie curata si ordonata, iar musafirii sa aiba la dispozitie suficiente locuri, fie ca e vorba de scaune, fotolii sau spatiu pe canapea. Cand vine vorba de amenajari interioare, avem tendinta sa ne concentram pe mobilier, podele, pereti si decoratiuni. Musafirii pe care ii primim in casa au insa tendinta sa observe diferite detalii de design interior pe care noi cel mai probabil le trecem cu vederea. Iata care sunt acestea:

Manerele usilor

Atunci cand folosesti atat de des un obiect, precum este cazul cu manerele usilor, este normal sa nu ii mai acorzi atentie. Bineinteles, este important sa ai usi frumoase, bine intretinute (iti recomandam acest ghid pentru usi interioare), insa nu omite starea manerelor. Acestea fac parte din categoria obiectelor pe care musafirii le observa doar daca este ceva in neregula cu ele - spre exemplu, daca sunt zgariate sau daca vopseaua se ia de pe ele. Doar invitatii mai pretentiosi vor fi atenti la calitatea lor: la greutatea, materialul si stilul manerelor.

Serviciul de luat masa

De la pahare pentru bauturi, la vesela si tacamuri, produsele de calitate vor fi observate si apreciate. Cei mai multi nu asociaza serviciul de luat masa cu amenajarea locuintei. Totusi, invitatii tai le vor privi impreuna - fie ca este vorba de un simplu set de pahare. Degeaba ai o masa sofisticata si o canapea de lux, daca paharele sunt de modele amestecate si de proasta calitate, sau daca servesti mancarea de pe farfurii de unica folosinta.

Suporturile pentru pahare

Daca ai investit in mobila de calitate, e important sa o protejezi, iar coasterele te vor ajuta sa faci acest lucru. In plus, ele le arata invitatilor ca ai grija de lucrurile tale si ca esti atent la detalii. Totusi, nu folosi orice suport pentru pahar - evita-le pe cele din carton, cu diferite imprimeuri, care vor da un aer ieftin amenajarii interioare din casa ta. Exista multe alte tipuri care vor eleva stilul casei tale: coastere clasice din lemn, coastere deosebite din terazzo, coastere rustice din ratan sau coastere de lux din marmura. Daca preferi coastere cat mai ieftine, poti opta pentru un simplu set de suporturi de pahare din pluta.

Accesoriile din baie

Accesoriile din baie vor fi cu siguranta observate de invitati. Suportul de hartie igienica si suporturile pentru prosoape ar trebui sa se asorteze. In mod ideal, acestea s-ar putea coordona chiar cu robinetul chiuvetei si bateria de dus. Prosopul pentru maini trebuie sa fie curat si uscat, fara semne ca ar fi uzat.

De asemenea, asigura-te ca exista un cos de gunoi in toaleta, fie el cat de mic (si asigura-te ca il golesti inainte de sosirea invitatilor). Absenta sa poate fi foarte neplacuta pentru musafirii care au nevoie de el.

Parfumul casei

Atunci cand petreci mai mult timp intr-un spatiu, nu ii vei mai simti mirosul. Nu risca nimic si asigura-te ca locuinta ta miroase placut inainte de orice vizita: aeriseste camerele si parfumeaza-le in modul preferat de tine. Este alegerea ta; poti opta pentru betisoare, lumanari parfumate, uleiuri esentiale, spray pentru camera sau chiar pentru moduri mai traditionale de inmiresmare a casei - fierberea ingredientelor preferate intr-o oala pe aragaz (de exemplu, batoane de scortisoara, coji de portocala, esente de vanilie sau ghimbir). Totodata, asigura-te ca baia este dotata cu propriul sau parfum.

Sursa foto: Freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea