Social

# fukushima #Centrala nucleara Fukushima #dezastru Fukushima

5 ani de la tragedia din Fukushima! Orasul, atractie turistica

Au trecut cinci ani de la tragedia din Fukushima, cand in urma un accident nuclear la centrala electrica orasul a fost complet abandonat.

Dezastrul de la Fukushima din 11 martie 2011s-a produs in urma un tsunami de proportii ce a avariat centrala. In urma dezastrului, peste 18.400 de oameni si-au pierdut viata si 2.562 de persoane raman date disparute, probabil pentru totdeauna, noteaza AFP si DPA.

Centrala a fost apoi nevoita sa recurga la acumulatoarele de rezerva insa sistemul de racire al reactorului doi nu facea fata, autoritatile anuntand ulterior ca a avut loc o noua explozie in urma careia invelisul centralei a fost avariat, provocandu-se astfel o crestere a radioactivitatii in zona inconjuratoare. Dupa explozia de la reactorul doi s-a anuntat un incendiu la reactorul 4 (care la cutremur era in revizie). In urma exploziilor populatia a fost evacuata.

De atunci orasul a fost abandonat, iar oamenii refuza sa se intoarca. Cu toate acestea, orasul a devenit o atractie turistica importanta.

Natura pare sa fi pus din nou stapanire pe ceea ce era odata un oras locuit. Acum strazile, masinile si motocicletele ce au ramas abandonate sunt "inghitite" de plante.

Natura pare ca a "inghitit" masinile si motocicletele. In zona au fost surprinse imagini cutremuratoare cu suprafete uriase in care "zac" saci plini cu pamant contaminat.

Sursa foto: boredpanda.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea