Social

#cristian poteras #iarba #buget

47 milioane de euro pentru iarba in Sectorul 6

In sectorul 6, primarul Cristian Poteras a aprobat o cheltuiala de 47 milioane de euro pentru iarba si plante agatatoare. Primaria capitalei vrea in schimb o cruce de flori de 70.000 de euro ca "un omagiu adus Patriarhului si pelerinilor".

Amenajarea peisagistica a cartierelor Drumul Taberei si Militari va costa primaria de sector 20 milioane de euro de la bugetul local. Restul de 27 milioane de euro provin din fonduri europene nerambursabile destinate reamenajarii urbane.

Mihai Anghel, consilierul primarului Cristian Poteras, a explicat pentru Gandul ca "in perioada de criza, obiectivul principal al Primariei sectorului 6 il reprezinta investitiile. Astfel se deblocheaza un intreg circuit economic"

De la bugetul local provin 83,68 milioane de lei care vor fi folositi pentru plantarea de iarba sau acoperirea cu piatra a suprafetelor de pamant, eliminarea pamantului acolo unde depaseste bordurile, plantarea de gazon in alveolele si vasele plasate in jurul suprafetelor de odihna, sadirea de arbusti coniferi, montarea de pergola in parcari si sadirea de plante agatatoare.

Administratia Lacuri Parcuri si Agrement din subordinea Primariei Capitalei a pus deoparte 70.000 de euro pentru o cruce de flori pentru Parcul Unirii. Amplasata in coltul dinspre Patriarhia Romana, crucea va masura 15 metri in inaltime si 7,5 metri in latime.

"Vreau ca pana de Santa Paraschiva crucea de flori sa fie terminata. Ea va avea un sistem de irigatii astfel incat florile sa se ude singure. Vor fi flori care se vor schimba in functie de sezon", a explicat directorul ALPA, Radu Popa, pentru cotidian.

 

Citeste si

Prioritatile lui Oprescu: platforma de skateboard si ceasurile suflate cu aur

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea