Social

#contract de munca #codul muncii #emil boc

42.000 de contracte de munca, incheiate in doua zile

Dupa primele doua zile de controale pentru eliminarea muncii la negru au fost incheiate 42.000 de contracte de munca, a anuntat premierul Emil Boc.

"42.000 de oameni au o garantie in plus la sanatate, la somaj, la pensie si un salariu conform legilor", a spus Boc. Noul Cod al Muncii a introdus si raspunderea penala pentru angajatorul care primeste mai mult de cinci persoane la munca, fara incheierea unui contract de munca .

In zilele de 2 si 3 mai, cele 652 controale la angajatori, pentru eliminarea muncii la negru, s-au soldat cu un numar record de contracte de munca inregistrate.

"Daca, in general, intr-o zi se inregistrau 10-12 contracte, astazi, in doar doua zile s-au inregistrat 42.000 de contracte de munca, fapt ce subliniaza eficienta Codului Muncii si a faptului ca aceste controale pe care le-am dispus intr-o maniera centralizata, cu participarea Politiei, Jandarmeriei, Garzii Financiare si a Inspectiei Muncii isi arata roadele", a precizat Emil Boc, citat de Gandul.info.

In cele doua zile de controale, au fost date amenzi de 8,2 miliarde de lei vechi. Angajatorii care primesc la munca pana la cinci persoane fara incheierea unui contract individual de munca vor fi sanctionati cu amenda de la 10.000 la 20.000 de lei pentru fiecare persoana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea