Social

41 de autoturisme s-au ciocnit pe Autostrada Bucuresti-Pitesti

O persoana a murit, alte doua au fost grav ranite, patru persoane ranite usor, iar 41 de masini au fost avariate in urma unui accident in lant petrecut, miercuri dimineata, pe Autostrada Bucuresti - Pitesti , la kilometrul 19 pe sensul de mers dinspre Pitesti spre Bucuresti. Potrivit politistilor ilfoveni, accidentul a avut loc din cauza unei persoane care a traversat neregulamentar , in conditiile in care vizibilitatea era foarte redusa din cauza cetii dense.
Victima, neidentificata pana in prezent, a fost lovita de un autoturism Dacia Nova, condusa de Ioan T., 29 de ani, din Sibiu. Din primele cercetari, se pare ca soferul conducea cu viteza, in conditiile in care vizibilitatea era redusa. Dupa cateva minute, la locul accidentului, alte 41 de autoturisme s-au tamponat. Traficul rutier in zona s-a desfasurat cu greutate, pe un singur sens de mers.
Pompierii au ajuns inaintea Salvarii
Primii care au ajuns la fata locului nu au fost medicii de pe Salvare, ci cei de la Serviciul descarcerare din Capitala, care apartine pompierilor. Apelul pentru interventia la accidentul de pe autostrada Bucuresti - Pitesti a fost primit la ora 7 si 14 minute de Serviciul de Ambulanta de la Bolintin. Cum Salvarea era plecata pe teren, urgenta a fost transmisa catre Bucuresti si Ilfov. Pana la urma, la fata locului a ajuns serviciul de descarcerare din Capitala, pentru ca medicii din Ilfov au fost redirectionati spre alt accident, tot pe autostrada, dar la un kilometru distanta. Acesta s-a dovedit a fi, in final, o alarma falsa. Cele cinci victime ale accidentului in lant de pe autostrada Bucuresti - Pitesti au fost duse de urgenta la Spitalul Municipal, unde medicii le-au acordat primul ajutor . Una dintre ele, un barbat din Pitesti, a suferit o ruptura de splina. Ceilalti patru pacienti au avut doar cateva contuzii si zgarieturi, au fost pansati, cusuti si au parasit spitalul la cateva ore dupa accident. Una dintre victimele accidentului, care a suferit doar rani usoare, venea impreuna cu alte trei persoane la munca in Bucuresti. "Era ceata, abia se vedea la 10 metri in fata. Un taxi, care era in fata noastra, a dat peste un om. Soferul s-a oprit sa vada ce s-a intamplat, iar in spate au mai venit cateva masini, care au oprit si ele. Nu a durat mult si fiecare masina care venea intra in aia din fata. Noi eram patru persoane intr-o Dacie si ne-a lovit una din spate, de ne-a strivit de parapet. Eram pe bancheta din spate si mi-am pierdut constienta. M-am trezit cand m-au scos din masina, ca m-au lovit cu capul de usa. Cand am vazut ce mai ramasese din masina, mi-am zis "Cu masina asta mergeam noi?", atat de distrusa era", ne-a povestit Aurel Sile, unul dintre martorii accidentului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea