Social

40 de mii de locuri de munca pentru romani, astazi in toata tara

Bucurestenii, constantenii, timisorenii si iesenii sunt principalii vizati de Bursa locurilor de munca care are loc astazi. Cele mai cautate meserii sunt cele de consilier vanzari asigurari, economist, inspector asigurare si consultant financiar .

Astazi, in judetele Romaniei incepe Bursa generala a locurilor de munca, care anunta peste 40.000 de locuri de munca care vor fi oferite de agentii economici din toata. Pentru absolventii de studii superioare insa exista numai 2.500 de joburi.

Conform datelor oferite de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) cele mai multe slujbe disponibile sunt in Bucuresti, Constanta, Timis si Iasi iar principalele posturi oferite romanilor cu studii superioare sunt consilier vanzari asigurari, economist, inspector asigurare si consultant financiar. Pentru restul persoanelor care isi cauta un job cele mai ofertate domenii sunt textila si in constructii.

Agentii economici trebuie sa vina cu oferte atractive asta pentru ca, potrivit unui studiu recent pretentiile angajatilor romani cresc de la an la an. In plus, studiul arata ca atunci cand isi cauta o slujba romanii vor sa se angajeze intr-o firma careia sa-i pese.

ANOFM a adaugat faptul ca la nivel national, aproape 3.000 de agenti economici si-au anuntat participarea la bursa, iar din cele peste 40.000 de locuri vacante doar 2.592 se adreseaza absolventilor de studii superioare.

Bursa generala a locurilor de munca are loc pe 18 aprilie, in toate judetele tarii, in principalele orase ale acestora.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea