Social

# firma curierat #curierat

4 sfaturi pentru a alege o firma de curierat pentru business-ul tau

Daca administrezi un magazin online sau orice alt bussiness care presupune expedierea de colete catre clienti sau parteneri de afaceri, colaborarea cu o firma de curierat serioasa este vitala pentru succesul afacerii tale. De aceea, nu trebuie sa ai nicio retinere in a alege firma care opereaza cel mai avansat sistem de curierat de pe piata, iar in cele ce urmeaza iti vom arata in ce consta acesta.

 

Livrare in termen cat mai scurt

Pentru un client nu este foarte placut sa astepte zile in sir sa-i soseasca un colet cu un produs pe care si-l doreste foarte mult, la fel cum nici pentru expeditor nu este deloc reconfortant sa astepte confirmarea ca livrarea a fost efectuata cu bine. Din acest motiv, trebuie sa colaborezi cu o firma de curierat rapid, care face livrarile in cel mai scurt timp posibil. Cu cat mai mult va avea de asteptat coletul, cu atat clientul va fi mai nemultumit si sunt sanse mari ca data viitoare sa nu mai apeleze la firma ta.

Monitorizarea comenzii  in timp real

Pentru ca tot vorbeam de timpul de asteptare, acesta trece mai usor daca poti verifica in orice moment statusul livrarii, astfel incat sa poti estima cand va ajunge coletul la destinatie. O firma de curierat serioasa trebuie sa ofere clientilor oportunitatea de a urmari livrarea in timp real. Solutia este simpla si consta intr-o platforma online pe care clientii o pot accesa prin intermediul unui link. Odata directionati pe platforma, acestia trebuie sa introduca numarul comenzii pentru a vedea daca a plecat din depozitul expeditorului, a ajuns la curier sau se afla deja pe drum catre destinatar.

Importanta unei astfel de aplicatii creste in cazul livrarilor internationale, cand coletele petrec mai mult timp pe drum.

Posibilitatea platii cu cardul la livrare

Studiile de piata au relevat ca 65% dintre clientii care plaseaza comenzi online opteaza pentru plata cash la livrare, astfel ca firma de curierat la care apelezi trebuie neaparat sa ofere aceasta oportunitate. In acelasi timp, insa, 57% dintre clienti prefera sa comande de pe site-urile care le ofera mai multe optiuni de plata, lasandu-i pe ei sa aleaga metoda preferata. Multi dintre ei folosesc cardul in mod frecvent si prefera aceasta modalitate de plata la livrare, mai ales atunci cand e vorba de o suma importanta. De aceea, e bine sa apelezi la o firma care isi doteaza curierii si cu POS, astfel incat clientii acare achita la livrare sa poata alege metoda preferata de plata.

Mai multe optiuni de livrare

Aceleasi studii de care am amintit anterior au vizat si preferintele clientilor in ceea ce priveste modalitatea de livrare a comenzilor, relevand ca, si in aceasta privinta, 41% dintre ei doresc sa poata alege modalitatea de livrare. Desigur ca cea mai comoda varianta este livrarea la domiciliu, insa sunt cazuri in care clientii nu sunt disponibili la momentul in care ajunge curierul. In astfel de situatii este recomandat ca livrarea sa poata fi facuta la la o alta locatie in apropierea domiciliului destinatarului. Astfel, acesta poate sa isi ridice coletul oricand doreste si are timp, fara a fi nevoie sa-si modifice programul pentru acest lucru.

Nu in ultimul rand, firma de curierat pe care o vei contracta trebuie sa asigure si servicii de livrare in regim de urgenta, pentru ca oricand pot aparea situatii de acest fel. Uneori poate fi vorba chiar de chestiuni extrem de serioase cand orice minut conteaza, iar atunci e bine sa te bazezi pe un partener care sa poata face o livrare urgenta in decurs de cateva ore, chiar si in weekend.

FOTO: cargus.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea