Social

#scenariu verde # scenariu galben #incepere scoala #scoala #bucuresti

4 saptamani pana la inceperea scolii. Bucurestiul, departe de a aplica scenariul verde

Au mai ramas doar patru saptamani pana la inceperea noului an scolar. Toata lumea se intreaba in ce variante va fi posibila inceperea anului scolar in conditiile impuse de pandemie. Bucurestiul este departe de scenariul verde. In acest moment, cel mai probabil este ca elevii din Capitala sa inceapa scoala cu scenariul galben.

Scenariul galben ar fi cel mai simplu de aplicat in scoli, sunt de parere si directorii unitatilor de invatamant din Capitala. Acestea mai sun ca scenariul verde este cel mai de greu de pus in practica din cauza lipsei de spatiu din salile de clasa si a numarului foarte mare de elevi.

Avand in vedere ca in cele mai multe dintre scolile de stat, intr-o singura clasa invata intre 30 si 40 de elevi, distantarea fizica ar face ca doar 16-18 elevi sa mai intre intr-o clasa.

Si profesorii pot avea de suferit, daca se aplica scenariul galben. Numarul orelor se va dubla, insa nu si salariul.

„Elevii nostri nu inregistreaza restante instructionale grave din materia anului scolar precedent care sa trebuie a fi recuperate in anul scolar in curs. In plus, conform programei scolare de matematica, clasele a XII-a, materia de predat se termina undeva in primavara anului, fapt pentru care cu siguranta ne vom incadra si vom finaliza ceea ce avem de predat. Mai departe, pana in finalul anului scolar, se vor face recapitulari, fixarea materiei, sistematizari. Incercam sa gandim o solutie astfel incat profesorul sa nu predea de doua ori la clasa. I-ar dubla norma didactica. Nu avem pana la acest moment nici finantarea pentru cheltuielile de natura salariala, este greu de crezut ca se va dubla bugetul la Educatie”, spune Ioana Neascu, fost inspector scolar general la Bucuresti, potrivit digi24.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea