Social

# persoane decedate ebola #persoane decedate #ebola

4 persoane au decedat de Ebola. OMS, ingrijorata de o posibila reizbucnire a epidemiei

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) este ingrijorata de o posibila reizbunire a epidemiei de Ebola, cum a fost cea din 2013. Ebola a omorat deja patru persoane in Guineea.

 

Pentru a preveni un nou dezastru OMS va mobiliza toate resursele si va incepe sa trimita dozele de vaccin impotriva Ebola pentru a ajuta Guineea sa faca fata revirimentului epidemiei de febra hemoragica. 

"Vom desfasura rapid capacitatile necesare pentru a sprijini Guineea, care are deja o mare experienta", a declarat Alfred George Ki-Zerbo, la incheierea unei reuniuni cu autoritatile sanitare ale acestei tari, care in 2013 s-a confruntat cu cea mai mare epidemie de Ebola.

4 decese dupa reaparitia virusului Ebola

Cosmarul Ebola revine in Africa. Patru persoane au murit in Guineea. Este prima reaparitie semnalata a maladiei care a aparut in Africa de Vest, de unde a pornit cea mai grava epidemie de Ebola in perioada 2013-2016.   

"Suntem cu adevarat preocupati, exista deja patru decese de febra hemoragica a virusului Ebola in regiunea Nzerekore, dintre care doua chiar in Nzerekore si doua in subprefectura Goueke", a declarat sambata ministrul sanatatii, Remy Lamah, potrivit digi24.ro.

Virusul Ebola, care provoaca o febra brutala, dureri de cap, voma si diaree, a fost identificat pentru prima data in 1976 in Zair, actuala Republica Democrata Congo (RDC). De atunci, virusul, pentru care exista doua vaccinuri experimentale dar niciun tratament, a provocat teroare in Africa.

Epidemia de Ebola care a pornit in decembrie 2013 si s-a incheiat in 2016, a duc la imbolnavirea a 28.600 de persoane, dintre care 11.300 si-au pierdut viata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea