Social

#festival #romania #criza

376 de festivaluri pe luna in Romania pe timp de criza

Site-ul Ministerului Turismului anunta 376 de baluri, festivaluri, balciuri si serbari pentru luna august in toata tara. Peste 90% din ele sunt finantate cu bani publici.

Vara in Romania pare o petrecere continua. Dupa ce, in luna iulie, au fost organizate 295 de evenimente, in august bugetele primariilor, al consiliilor locale sau judetene sponsorizeaza cea mai mare parte din 376 de evenimente.

Din calculele Gandul, 92,1% dintre aceste evenimente sunt platite din bani publici, fiind organizate de autoritati locale .

"Sarbatoarea Paunitelor", "Sarbatoarea Lubenitei", "Strong Man Mamaia", "Sa ne jucam cu pamantul galben" sunt numai cateva dintre petrecerile puse la cale pe bani de la buget. Politicienii onoreaza multe invitatii la aceste petreceri, incepand cu Elena Udrea, care promoveaza turismul romanesc in toata tara.

Harghita este cel mai petrecaret judet al verii. In iulie au avut loc aici 45 de evenimente, iar in august numarul lor va creste pana la 54. Urmatoarele judete pe lista sunt, in aceasta luna, Timis, cu 43 de evenimente, si Braila, cu 21.

Litoralul romanesc petrece si el pe banii consiliului judetean si ai primariilor. Alaturi de agentii de turism , autoritatile locale sponsorizeaza festivalurile "Fanfarelor Militare" si de muzica "Mamaia" si "Strong Man Mamaia" – concurs de forta si anduranta.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea