Social

35.000 de politisti mobilizati la primul tur al alegerilor locale

Aproximativ 35.000 de politisti vor asigura ordinea la primul tur de scrutin al alegerilor locale, numarul lor fiind suplimentat cu 30%, deoarece Politia Romana are in competenta mai mult de jumatate din totalul sectiilor de votare , informeaza un comunicat al MIRA, remis NewsIn.

Astfel, un numar de 17.961 de politisti vor asigura, in perioada 30 mai-2 iunie, paza celor 17.286 sectii de votare constituite la nivel national. Totodata, la 2.560 din cele 3.184 sedii de circumscriptii electorale, siguranta publica va fi asigurata de un numar de 4.196 politisti.

De asemenea, 10.131 politisti se vor ocupa de mentinerea ordinii si sigurantei publice. In acelasi timp, aproximativ 2.500 de politisti din cadrul structurilor de cercetare penala , investigarea fraudelor, pirotehnic etc. vor fi mobilizati pentru a interveni atunci cand situatia o va impune.

Potrivit comunicatului, la nivelul unitatilor teritoriale de politie, s-au constituit colective comune cu structurile teritoriale de jandarmi, urmarindu-se in mod special verificarea, cercetarea si solutionarea, potrivit competentelor, a evenimentelor, incidentelor si a altor situatii, care au sau pot avea legatura cu campania electorala ori cu alegerile pentru administratia locala.

Principalele obiective urmarite de politisti in cadrul acestei misiuni sunt paza sectiilor de votare, mentinerea ordinii si sigurantei publice si prevenirea unor evenimente negative, precum si aplicarea cu fermitate, corectitudine si echidistanta a prevederilor legale, atunci cand se constata incalcari ale legii.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea