Social

#recep tayyip erdogan #WikiLeaks Romania #wikileaks

300.000 de e-mail-uri ale guvernului turc, publicate de WikiLeaks. Romania, in 90 dintre mesaje

La 5 zile de la tentativa de puci esuata din Turcia, site-ul WikiLeaks a publicat 294.000 de e-mailuri care contin mii de fisiere ale Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP), formatiune aflata la putere in Turcia, condus de presedintelei tarii, Recep Tayyip Erdogan.


Email-urile provin de la 762 de adrese inregistrate pe “akparti.org.tr”, domeniul principal al AKP, se afirma intr-un comunicat postat pe site-ul organizatiei.

Conform publicatiei Mirror, este vorba despre mii de mailuri ale oficialilor din partidul AKP, partid condus de Erdogan, inainte de a fi presedinte in Turcia.

Conform anuntului facut de WikiLeaks pe pagina de internet, este vorba despre 762 de casute de mail, ale oficialilor cu nume de la A la I, cu 294.548 de mailuri si mii de atasamente. Printre mesajele publicate se numara si 90 in care este inclusa Romania, fiind vorba de analize ale situatiei economice in regiune.

Cel mai recent mesaj transmis este datat 6 iulie 2016 si cel mai vechi este din anul 2010.

WikiLeaks mentioneaza ca majoritatea mesajelor fac referire la lumea externa, si nu la problemele interne ale partidului sau Turciei.

“Materialele au fost obtinute cu o saptamana inainte de tentativa de puci. Totusi, WikiLeaks a amanat publicarea acestor mesaje, din cauza raspunsului regimului la tentativa de puci. Am verificat materialele si sursele, ca sa ne asiguram ca nu exista legaturi cu elementele din spatele tentativei de puci sau alte partide politice sau rivali”, anunta WikiLeaks.

Sursa mailurilor nu are legatura cu complotistii sau cu vreun stat sau partid rival, afirma Wikileaks.  

E-mailurile asociate cu acel domeniu sunt utilizate in principal pentru “gestionarea problemelor cu lumea” si nu pentru chestiuni interne sensibile, a declarat organizatia pe site-ul sau.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea