Social

#terapie ABA #AITA #specialisti autism #tulburari din spectrul autismului #conferinta autism #autism

30.000 de romani, afectati de tulburari din spectrul autist! 500 de specialisti si parinti iti dezvaluie experienta lor!

Autismul inregistreaza o crestere alarmanta in toate mediile, in toata lumea, estimandu-se ca 1 copil din 61 este diagnosticat cu o tulburare de spectru autist, in Romania existand aproximativ 30.000 de persoane cu o tulburare din acest spectru!

In acest context, in perioada 27 – 29 octombrie Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism organizeaza Conferinta Internationala Autism Bucuresti (IACB 2017), la Rin Grand Hotel Bucuresti. La acest eveniment sunt asteptati peste 500 de specialisti si parinti din toata tara, care vor discuta despre autism si terapiile validate stiintific, cu rezultate recunoscute in recuperarea copiilor cu autism.

Evenimentul se adreseaza atat specialistilor din domeniu, cat si familiilor copiilor cu autism aducand in discutie terapiile validate stiintific in terapia si recuperarea copiilor cu autism, teme ce au la baza atat cercetare stiintifica, cat si experiente din practica terapeutica. De asemenea, aducerea in prim plan a unor situatii reale de familie reprezinta un plus pentru parintii prezenti, pentru aflarea unor moduri noi de gestionare a dificultatilor cu care se intalnesc in viata de familie.

De ce sa participi la IACB 2017?

La acest eveniment va participa o gama variata de specialisti: terapeuti, educatori, medici, sociologi, dar si reprezentanti din cadrul Ministerului Educatiei si Sanatatii. Dintre invitati amintim pe: Gina Davies, logoped si specialist in autism, a lucrat in domeniul nevoilor educationale speciale ca logoped de peste 20 de ani, atat in mediul clinic, cat si in cel educational si familial; Petter Myhrer-Naess, Consultant de Interventie Comportamentala Timpurie din Norvegia; Daniela Gavankar, psiholog specialist, analist comportamental, consultant ABA, presedinte Asociatia pentru Intereventie Terapeutica in Autism; Gabriela Vilhelmsen (Negoescu), psihopedagog si consilier la Centrul Pedagogic Arstad, sub egida serviciului Psihologic si Pedagogic din Bergen, Norvegia; Dominica Petrovai, psiholog clinician si psihoterapeut cognitiv-comportamental, fondatoarea Mind Education Health; Dana Horodetchi, parinte, cadru didactic, fondator Invatam cu pictograme; Madalina Potoroaca, medic primar psihiatrie pediatrica.

Noutatea adusa de acest eveniment este aceea a existentei unor paneluri de discutii directe intre specialisti si participantii din sala care vor putea pune intrebari si vor putea sa discute diferite aspecte ale temelor prezentate.

Cei prezenti vor afla informatii despre ceea ce inseamna autism, afectiuni conexe, intergrarea copilului in societate, despre terapiile validate stiintific, viata de familie cand copilul are autism, dar si despre viata de cuplu a parintilor si cum isi pot gasi resurse pentru a trai o viata plina, frumoasa si implinita.

“In prezent, in Romania, exista centre importante unde se ofera terapie de calitate copiilor cu autism. Rezultatele imbucuratoare, dobandite de-a lungul timpului cu ajutorul abordarii comportamentale ABA, au dus la o cerere foarte mare, fiecare familie incercand din rasputeri sa ofere copilului ABA, cat mai mult si pe termen cat mai lung. Experienta practica a dovedit insa faptul ca aceasta abordare nu rezolva toate problemele, ca nu toti copiii se recupereaza cu ABA, ca ABA nu este un panaceu universal aplicabil in orice situatie, cu oricine. in acest context, IACB 2017 vine sa aduca in discutie autismul, abordarile care si-au dovedit eficienta alaturi de ABA, dar si povestile de viata ale familiilor cu copii cu autism, aducand in prim plan lectori importanti cu experienta practica vasta in domeniu. Daca am face cu totii doar ABA ar fi la fel de rau ca si in cazul in care nu ar exista ABA" a declarat psiholog Daniela Gavankar, presedinte AITA, coordonator stiintific IACB 2017.

Pentru mai multe informatii legate de IACB 2017, eveniment organizat de Asocitia pentru Interventie Terapeutica in Autism, va invitam sa vizitati linkul iacb.ro.

Despre AITA

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) a luat fiinta in iarna anului 2008. Astazi, avem doua centre unde copiii beneficiaza de programe de terapie comportamentala aplicata ABA (Applied Behavior Analysis), PECS (Picture Exchange Communication System), logopedie, socializare, terapie senzoriala, kinetoterapie, metode ample de terapie. Fiecare copil beneficiaza de propriul sau program pe care il parcurge in propriul sau ritm. Echipa AITA este formata din din psihologi, terapeuti ABA, logopezi, kinetoterapeut, voluntari. Presedintele AITA, psihologul Daniela Gavankar este consultant ABA din anul 2007 si a urmat cursuri de formare in analiza comportamentala aplicata – University of North Texas si supervizare internationala in coordonarea terapiei ABA.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea