Social

#obiceiuri proaste #memorie #obiceiuri #sabotare memorie

3 obiceiuri proaste care iti saboteaza memoria

Cercetatorii au stabilit care sunt cauzele principale ale pierderilor de memorie intalnite la varste tot mai tinere. Ei dau vina pe stilul de viata nesanatos pe care obisnuim sa il adoptam.

Consumul de junk-food

Mancarea de tip junk-food nu numai ca ingrasa, dar cercetatorii australieni au descoperit, in urma unor teste facute pe sobolani, ca ea poate avea un efect negativ asupra memoriei. Dieta bogata in grasimi si zaharuri provoaca o inflamatie a hipocampului, zona din creier asociata cu memoria.

Consumul exagerat de alcool

Consumul exagerat de alcool pe termen lung poate duce la diminuarea creierului. Intr-unul dintre cele mai recente studii, cercetatorii de la University College din Londra au descoperit ca persoanele care au fost bautori inraiti de alcool la varsta de mijloc au suferit un declin de memorie cu pana la sase ani mai rapid decat cei care beau mai putin.

Prea multa social media

Si prea mult timp petrecut pe site-uri de socializare precum Facebook sau Twitter poate suprasolicita zona creierului responsabila cu memoria pe termen scurt, potrivit unui studiu recent. Nivelul ridicat de informatii oboseste creierul, care ajunge sa le proceseze mult mai lent.

Sursa foto: galleryhip.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea