Social

#sanatate #fericire #cum sa fii fericit # studii fericire

3 metode pentru a fi fericit! Iata cat este de simplu

In fiecare an apar mii de carti care descriu retete ale fericirii. Studiile arata insa ca fericirea nu este atat de "scumpa" si este suficient sa urmati cateva principii de viata simple si sanatoase pentru a avea o stare permanenta de satisfactie sufleteasca.

1. Fericirea e molipsitoare. Invata de altii!

Potrivit Eurobarometrului Comisiei Europene, Danemarca este pe primul loc, în fiecare an din 1973 încoace, în ceea ce priveşte nivelul de fericire al locuitorilor. Organizaţia Naţiunilor Unite a plasat, de asemenea, danezii pe primul loc în topul mondial al fericirii. Speranţa de viaţă ridicată, produsul intern brut mare şi o rată scăzută a corupţiei ajută la clasificarea vieţii în această ţară drept fericită. Dar cnn.com relatează că fericirea danezilor are mai mult de-a face cu generozitatea locuitorilor acestei ţări, libertatea de care se bucură privind drepturile individuale şi sistemul de asistenţă socială foarte bine pus la punct, potrivit raportului ONU privind fericirea la nivel mondial (U.N. World Happiness Report).

2. Mai multe contacte personale

Daca stati toata ziua cu Facebookul deschis sau evitand contactul cu prietenii, familia sau pur si simplu contactul uman, nu veti reusi sa va simtiti implinit sufleteste. Danezii petrec mai puţin timp butonându-şi dispozitivele mobile şi acordă mai multă atenţie experienţelor personale, creării de amintiri. Studiile au arătat că oamenii care se concentrează mai mult pe "a trăi" experienţe decât pe a avea lucruri au un nivel mai mare al satisfacţiei, pe o durată mai mai lungă după încheierea evenimentului care a declanşat starea de bine. De asemenea, experienţele trăite în compania altor oameni apropie indivizii unii de alţii, ceea ce contribuie la creşterea sentimentului de fericire.

Relaţiile sociale sunt importante în evaluarea gradului de fericire. Singurătatea a fost legată, potrivit studiilor, de grade ridicate de depresie, probleme de sănătate şi stres. Existenţa cel puţin a unui prieten apropiat poate creşte nivelul de fericire, îmbunătăţind şi starea de sănătate.

3. Daruirea aduce mai multa fericire decat primirea unor cadouri

Un studiu din 2012 a descoperit că a dărui este preferabil lui a primi. De asemenea, activitatile de voluntariat sunt satisfactoare din punct de vedere emotional. In plus, petrecerea unei perioade mai mari de timp râzând indică un nivel mai mare al fericirii. Mai mult decât atât, râsul chiar produce fericire. În timpul râsului, nivelul hormonilor legaţi de stres scade, iar cel al endorfinei creşte. În plus, râsul are efecte benefice şi asupra inimii. Un studiu a arătat că doar 8% dintre pacienţii care au fost făcuţi să râdă au suferit un al doilea infarct în decurs de un an, comparativ cu 42% în cazul pacienţilor care nu au râs.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea