Social

#avantaje glafuri #glafuri ferestre #glafuri

3 avantaje estetice si practice ale glafurilor pentru ferestre

Aspectul ferestrelor noastre este dat, majoritar, de suprafata vitrata, adica de ferestre, care ar trebui sa fie cat mai mari. O fereastra generoasa iti permite sa folosesti multa lumina naturala, iar acesta este un lucru bun din punct de vedere energetic. Totusi, suprafata vitrata nu este singurul lucru care confera un aspect frumos unei ferestre. Rama, alaturi de glafurile folosite, reprezinta factori de baza in stabilirea aspectului final al ferestrelor. Daca despre rame si foi de geam avem multe informatii, ramane o singura intrebare la care trebuie sa raspundem: care sunt avantajele glafurilor?

 

Protejeaza peretele de scurgerea apei 

Indiferent de pozitionarea lor, glafurile au rolul de a izola suprafata pe care se sprijina tamplaria, astfel incat scurgerea apei sa nu fie o problema. Acest rol constructiv este foarte important, deoarece, in absenta glafurilor, apa din precipitatii s-ar scurge direct pe perete, ar patrunde in capilaritate si ar duce la aparitia infiltratiilor si a mucegaiului. Poti folosi pentru glafuri piatra naturala, care, nu este doar estetica, ci este, prin natura ei, un material etans. Poti instala asadar glafuri din piatra pentru interior sau exterior, bazandu-te pe capacitatea acestora de a facilita scurgerea apei in siguranta, fara ca structura de beton sa fie afectata in vreun fel. Glafurile din piatra naturala au, adesea, pe exterior un mic sant, special creat la debitarea si prelucrarea materialului, care are rolul de a directiona curgerea apei, astfel incat aceasta sa nu se prelinga pe perete.

Izoleaza termic

Daca glafurile nu ar exista, zona care sprijina tamplaria nu ar rezista intemperiilor. Betonul sau caramida nu rezista la ploaie sau ger, drept pentru care trebuie acoperite. Glafurile au exact acest rol: asigura izolarea portiunii de perete impotriva transferului de caldura in exterior. Ferestrele sunt punti termice, adica zone care pot face schimburi de temperatura cu exteriorul. Acest lucru este cauzat, in principal, de faptul ca golul pentru ferestre inseamna, de fapt, o discontinuitate a materialului, o „bresa”, care trebuie astfel izolata cat mai bine. Cea mai buna varianta de izolare cu glafuri este cea care foloseste piatra naturala, deoarece orice alt tip de material nu va avea aceleasi caracteristici de rezistenta si durabilitate, precum cele ale pietrei naturale.

Sunt estetice

De departe, considerentele estetice ale glafurile stau la baza alegerii unor anumite produse. Glafurile denota eleganta si rafinament si completeaza, intr-un mod fabulos, inchiderea zidului in urma montarii tamplariei si a geamurilor. O casa fara glafuri ar arata cumva precum o un chip fara gene, fiind, de fapt, o extensie fireasca si deosebit de estetica, fara de care casele nu ar mai arata la fel.

Avantajele estetice depind, adesea, si de caracteristicile materialului din care sunt realizate glafurile. Cele din compozit ofera avantajul culorii albe, imaculate, insa nu si rezistenta. Glafurile din piatra naturala, pe de alta parte, sunt intruchiparea perfectiunii, fiindca sunt si estetice si rezistente.

Glafurile din marmura ne ofera modelele specifice, cu venaturi lungi si estetice, in culori felurite, in vreme ce granitul apare cu un tipar pestrit, adesea, foarte pigmentat si cu multe picatele colorate. Aceste tipuri de modele nu pot fi reproduse, iar in asta consta si frumusetea glafurilor din piatra naturala. Travertinul, asemenea granitului si marmurii, aduce un model estetic deosebit, similar lemnului, care schimba total aspectul casei, atunci cand este folosit pentru glafuri.

De la rezistenta la frumusete, de la durabilitate la culoare, fiecare dintre aceste caracteristici concura spre a oferi locuintei un aspect cu adevarat unic si frumos. Glafurile sunt asadar importante, pentru ca ele nu sunt doar accesorii ale casei, ci o parte integranta si importanta a acesteia.

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/piese-speciale-granit-peach-red-polisat-2cm

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea