Social

#obezitate #alimentatie #copii

3,5% dintre copiii romani sufera de obezitate

3,5% dintre minorii din Romania sunt obezi , si multi sunt supraponderali.

O cercetare realizata la Cluj, cu date venite de la medicii scolari , arata ca 3,5 la suta dintre minori sunt obezi.

Prof. dr. Nicolae Hancu, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice sustine insa ca numarul copiilor supraponderali este mult mai mare: "Din pacate, date concrete nu exista, dar este suficient sa ne uitam in jur si vom constata ca pustii din ziua de azi au cateva kilograme in plus ".

Nutritionistii avertizeaza asupra faptului ca adolescentii supraponderali prezinta un risc mai mare de a suferi de obezitate la maturitate.

"Cresterea in greutate a copiilor se face cu o medie de 2-3 kilograme pe an pana la varsta de 9-10 ani. Cantitatea de grasime din organism scade treptat pentru a ajunge la o valoare minima in jurul varstei de 6 ani. Dupa acest moment, celulele adipoase incep sa se multiplice din nou pana la pubertate , cand numarul lor ramane constant pe viata", a explicat dr. Mihaela Bilic pentru Gandul.

Parintii trebuie sa se implice mai mult in alimentatia copiilor, mai spun nutritionistii, care atrag atentia asupra faptului ca sandviciurile facute in casa sunt mult mai sanatoase, comparativ cu chipsurile, covrigeii sau produsele fast food.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea