Social

#25 de tari #contaminata #irlanda #carne porc dioaxina

25 de tari au importat carne de porc contaminata cu dioxina

Pana la 25 de tari au importat carne de porc irlandeza contaminata cu dioxina, a declarat duminica seful serviciilor veterinare , dupa ce Dublinul a inceput sa retraga de la vanzare toate produsele suspecte, comercializate in tara si in strainatate.

"Credem ca este vorba de 20-25 de tari", a declarat Paddy Rogan, seful serviciilor veterinare irlandeze, referindu-se la numarul de state care este posibil sa fi importat carne de porc contaminata din Irlanda. "Cu siguranta sunt mai putine de 30", a adaugat responsabilul, citat de Irish Times si de postul irlandez de radio RTE.

Guvernul irlandez a ordonat sambata retragerea de la vanzare a tuturor alimentelor pe baza de carne de porc produse pe insula dupa 1 septembrie . Alerta a fost lansata sambata seara, dupa descoperirea, in timpul unui control de rutina, la sfarsitul lunii noiembrie, a unor urme de policlorobifenil (PCB), un poluant asimilat de obicei cu dioxina.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea