Social

# morti revolutie #revolutie 25 de ani #revolutie ceausescu #revolutie 1989

25 de ani de la Revolutie. Imagini incredibile cu momentele dramatice din 1989

Zilele de 21, 22, 23, 24 si 25 decembrie marcheaza momente dramatice din istoria Romaniei. Peste 800 de persoane si-au dat viata pentru ca romanii sa aiba parte de libertatea mult-dorita.

In 22 decembrie 1989, zeci de mii de bucuresteni au iesit in strada si l-au fortat pe Nicolae Ceausescu sa fuga cu un elicopter. Cateva ore mai tarziu, institutii publice erau atacate de "teroristi" cu focuri de arma. Medicii de la Ambulanta spun ca au dus zeci de raniti, sub tiruri de gloante.

Manifestantii care au ocupat piaţa din fata Comitetului Central au fortat usile masive ale cladirii si au escaladat balconul. Nicolae si Elena Ceausescu s-au refugiat pe acoperisul cladirii, unde erau asteptati de un elicopter. Dupa fuga dictatorului, manifestantii au ocupat atat Comitetul Central, cat si sediul televiziunii publice, in jurul orei 12.30, acesta fiind considerat momentul victoriei Revolutiei.

Din seara zilei de 22 decembrie, starea de euforie generala a fost inlocuita de haos, odata cu atacarea cu focuri de arma a unor institutii publice de catre indivizi necunoscuti, numiti generic "teroristi".

In Bucuresti, de la izbucnirea protestelor, s-au tras focuri de arma in special in Piata Universitatii, la sediul CC si la sediul Televiziunii. Psihoza creata a dus si la situatii in care cei care aveau arma au deschis focul tocmai asupra celor veniti sa-i ajute. Unul dintre cele mai dramatice momente a fost atacul de la Otopeni, cand practic zeci de tineri au fost macelariti, din cauza asa zisilor teroristi.

Medici de la Ambulanta Bucuresti isi amintesc evenimentele din decembrie 1989, in care nu mai exista coordonare, ci doar o fuga continua la raniti si la spitale, fiind zile intregi in care nu au mai plecat acasa, noteaza Mediafax. 

Haosul a luat sfarsit in momentul in care sotii Ceausescu au fost executati. Momentul a fost extrem de controversat si romanii, ca natiune, inca au de suferit de pe urma deciziilor luate in acele zile de zbucium. 

Foto: Facebook, Mediafax, Comunismulinromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea