Social

#patriarhului aleksei al #cozi credinciosi #omagiu

25.000 de credinciosi i-au adus un ultim omagiu patriarhului Aleksei al II-lea

Peste 25.000 de credinciosi s-au dus duminica la catedrala Iisus Mantuitorul, din Moscova, pentru a-i aduce un ultim omagiu patriarhului rus Aleksei al II-lea .

Coada de oameni care au vrut sa se incline in fata trupului neinsufletit al patriarhului s-a intins pe mai multi kilometri si nu a scazut in timpul noptii, potrivit AFP.

Kremlinul a anuntat emiterea unui decret al presedintelui rus Dmitri Medvedev care anuleaza orice eveniment recreativ programat pentru marti, ziua in care va fi inmormantat Aleksei al II-lea, care a murit vineri la varsta de 79 de ani.

Trupul sau neinsufletit a fost depus sambata seara in catedrala pana la funeralii de marti. mitropolitul kiril de Smolensk si Kaliningrad , in virsta de 62 de ani, a fost ales sambata succesor interimar al patriarhului aleksei al II-lea. Kiril, ales de Sfantul Sinod format din 12 membri, va fi seful interimar al Bisericii pana cand se va organiza, in urmatoarele sase luni, un consiliu pentru alegerea succesorului lui Aleksei al II-lea.

"Mitropolitul de Smolensk si Kaliningrad a fost ales" in cadrul unui scrutin secret, a anuntat Patriarhia. Kiril este considerat un reformist in cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse. Noul patriarh urmeaza sa fie ales in termen de sase luni de un colegiu la care nu vor participa doar episcopi, ci si reprezentanti ai ordinelor monastice si laici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea