Social

#dealeri droguri #prinsi scoli #politia antidrog

235 de dealeri si consumatori de droguri, prinsi in zona scolilor

Potrivit unor date furnizate de Inspectoratul General al Politiei Romane, in 2008, 235 de dealeri stradali si consumatori de droguri au fost prinsi de politistii antidrog din Capitala in perimetrul unitatilor de invatamant.

Anul trecut politistii Brigazii de Combatere a Criminitatii Organizate Bucuresti au fost cercetat 235 de persoane, dintre care 21 de elevi, care distribuiau sau consumau droguri in zona unitatilor de invatamant din Capitala, se arata intr-un comunica al Inspectoratului General al Politiei Romane, citat de NewsIn.

De asemenea, au fost confiscate 4672,70 grame de heroina, 2721 comprimate ecstasy, 23 de grame de hasis , 32,5 grame de cannabis, 745 comprimate de metadona si 256 de medicamente cu continut stupefiant. Cazuistica demonstreaza faptul ca distribuitorii de droguri evita de regula efectuarea tranzactiilor in incinta unitatilor de invatamant, deoarece se expun pericolului de a fi surprinsi de camerele de luat vederi.

Din punctul de vedere al tipurilor de droguri uzitate de catre minori, a rezultat ca produsele cannabice (marijuana, hasis, rezina) reprezinta o pondere de 85%. Ministrul interimar al MAI, Dan Nica, a cerut politistilor ca scolile sa fie prioritatea lor zero, acuzand ca exista traficanti care vand elevilor droguri, pentru ca acestia sa devina dependenti, iar unii tineri sunt agresati sau santajati in unitatile de invatamant.

Chiar joi politistii au prins un dealer de droguri care, potrivit Brigazii de Combatere a Crimei Organizate, vindea droguri in apropierea a doua scoli din Capitala. Traficantul de droguri, un barbat de 31 de ani, actiona in Sectorul 2 din Capitala si in localitatea Pantelimon. Prin extinderea cercetarilor, politistii au reusit sa probeze faptul ca suspectul actiona, respectiv comercializa droguri si in zona adiacenta a doua scoli din Capitala.

El a fost prins chiar in timp ce incerca sa vanda unui consumator trei doze de heroina, contra sumei de 120 de lei. Suspectul a fost retinut pe baza ordonantei emise de procurorii DIICOT, urmand sa fie prezentat magistratilor Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de droguri de mare risc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea