Social

23 de morti in urma inundatiilor

Autoritatile galatene au anuntat, ieri dimineata, ca au fost descoperite cadavrele a inca doua persoane care si-au pierdut viata in urma inundatiilor puternice de saptamana trecuta, informeaza Mediafax. Inspectorul principal Cristina Stoian, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Galati, a declarat ca in comuna Umbraresti, satul Salcia, a fost gasit, luni seara, cadavrul lui Adam Raducan, de 72 de ani. Potrivit sursei citate, corpul neinsufletitA?a fost descoperit in noroi, in imediata apropiere a casei barbatului. Cristina Stoian a precizat ca cel de-al doilea cadavru a fost descoperit la Torcesti, tot luni seara. In acest caz este vorba despre un barbat care aA?fost gasit cu capul in noroi si a carui identitate nu a fost inca stabilita. Ultimele informatii arata ca numai una dintre victime a murit inecata, Adam Raducan decedand, cel mai probabil, din cauza unei crize cardiace.
In acest fel, numarul mortilor in inundatiile de saptamana trecuta au ajuns la 23 de persoane. Potrivit ultimului bilant al Guvernului, in judetele Bacau, Braila, Galati si Vrancea situatia se prezinta astfel: 110 localitati afectate, 12.391 de case (7.500 fiind avariate), 8874 de anexe gospodaresti inundate si 56 obiective sociale afectate. Au fost evacuate 11.112 persoane si au fost inundate 94.161 ha de terenuri agricole si 4.639 ha de fanete si pasuni. Au fost afectati 63,46 km de drumuri nationale, 213 km de drumuri judetene si 431 km de drumuri comunale. Au fost avariate 188 de poduri si 423 de podete.

Ajutoarele pentru populatia sinistrata continua sa vina, atat din tara cat si din strainatate. Inclusiv Papa Benedict al XVI-lea a facut o donatie de 25.000 de dolari pentru sinistratii din Moldova, suma fiind virata in contul Episcopiei Romano-Catolice de Iasi pentru a fi distribuita in zonele calamitate, se arata intr-un comunicat al Diecezei de Iasi.


" George Enescu " inundata
La Tescani (jud. Bacau), Centrul Cultural "Rosetti-Tescanu- George Enescu " ( Casa Memoriala a lui Enescu) a fost grav afectat de ploile torentiale cazute in ultimele zile. Acoperisul a fost spart, au fost inundate demisolul imobilului principal (construit la 1880), beciul de sub imobilul principal (50 mp, cu peste 3 tone de apa), galeria de pictura din imobilul "Merarie" (obiect de in 1769), cu apa si mal de 30 de cm pe o suprafata de 28 mp, nivelul 1 al constructiei de lemn. Postamentul monumentului "George Enescu" s-a , iar surparea podului de peste raul Tazlau face ca legatura dintre satul Tescani si Centrul Cultural sa se faca foarte greu.

Recentele inundatii au produs daune si pe malurile Dunarii: subsolul Muzeului Brailei a suferit infiltratii in urma ploii din 12 iulie, pe o suprafata de 200 m (adancimea apei fiind de 40 de cm). Au fost afectate depozitele de material arheologic si cateva obiecte de .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea