Social

#yoga romani # Ziua Internationala Yoga #yoga

21 iunie - Ziua Internationala Yoga, sarbatorita si in Romania

In fiecare an, pe data de 21 iunie, peste 2 miliarde de practicanti din intreaga lume sarbatoresc Ziua Internationala Yoga. in 2017, acest stil de viata practicat de mai bine de 5000 de ani, este sarbatorit si in tara noastra, pentru al doilea an la rand.

Chiar daca isi are originea in India si reprezinta una din cele 6 scoli traditionale ale hinduismului, Yoga a devenit foarte popular, in ultimii 5 ani, nu doar in Statele Unite ale Americii, ci si in tarile europene, fiind practicat de aproximativ 2 miliarde de oameni din intreaga lume. Potrivit ultimelor studii publicate in Yoga Journal (in ianuarie 2016), numarul americanilor care practica yoga a crescut cu peste 75% - de la 20,4 milioane (2012) la 36 de milioane (2016). Mai mult decat atat, acelasi studiu arata o crestere semnificativa a practicantilor in randul persoanelor de peste 50 de ani, iar cele mai des exprimate motive pentru care practica yoga sunt: cresterea flexibilitatii, ameliorarea stresului si practicarea miscarii.

Yoga a redevenit foarte populara in Romania

Dana Tupa, profesor de yoga acreditat international si fondatorul PURNA Yoga Academy – prima scoala de yoga din Romania acreditata de Yoga Alliance International USA (cel mai mare for international in domeniu) – afirma ca acest stil de viata a inceput sa fie din nou la mare cautare printre romani. Potrivit Google Trends, cuvantul-cheie “Yoga” avea, in 2004, un scor de cautare cuprins intre 80 si 100, a cunoscut o scadere dramatica a numarului de cautari pe Google in perioada 2006-2014, iar incepand cu acum 2015 ani, interesul a inceput sa creasca, in prezent depasind scorul de 50.

“Din cercetarile de piata pe care le-am facut, am observat o crestere semnificativa a numarului de romani care practica yoga, majoritatea sunt femei, iar varstele variaza de la chiar 4 ani pana la peste 60 de ani. In general, sunt mai deschisi la practicarea yoga persoanele cu studii universitare (licenta, master sau chiar doctorat) si cu un nivel mediu spre ridicat al veniturilor. Cei mai multi romani practica yoga pentru relaxare si eliminarea stresului cotidian, in scop terapeutic, pentru eliminarea durerilor de spate sau de articulatii, cat si pentru forma de miscare pe care o ofera; insa yoga nu este doar un sport si atat, ci un intreg stil de viata care echilibreaza latura emotional-mentala si ne ajuta sa gasim linistea sufleteasca si sa evoluam spiritual. in acelasi timp, trei din patru practicanti de yoga obisnuiesc sa mai faca in paralel si alte exercitii, precum alergatul, sportul de grup, ridicarea greutatilor sau ciclismul”, declara profesorul international de yoga, Dana Tupa. 

In opinia specialistului, romanii au inceput sa isi schimbe opinia generala despre yoga si au renuntat la prejudecati datorita posibilitatii mult mai mari de a calatori in strainatate si de a observa mai aproape stilul de viata al occidentalilor sau datorita mediatizarii mult mai puternice a VIP-urilor care practica meditatia si yoga.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea