Social

#cutremur #cutremur bucuresti #zone seismice romania #cutremur galati

21 de zone seismice din Romania au fost reactivate de cutremurele din Galati

Aproximativ 21 de zone seismice din Romania s-au reactivat in urma cutremurelor care au tot avut loc ultima perioada in Galati, potrivit generalului Emil Strainu, fost consilier parlamentar pe probleme de amenintari neconventionale si asimetrice.

Acest lucru este dovedit si de cutremurul ce a avut loc marti noapte in Prahova si de cel care a avut loc joi dimineata in zona Hunedoara. Generalul Emil Strainu a declarat inca din anul 2009 ca vechile zone seismice din Romania s-ar putea reactiva si ca majoritatea acestora sunt zone de suprafata, mult mai periculoase decat cele din zona Vrancea, care au loc la adancimi mari.

Strainu spunea in urma cu patru ani ca una dintre cele mai periculoase falii este Ramnicu Valcea - Snagov - Shabla din Bulgaria. La acea vreme era incetatenita ideea ca in tara noastra nu exista decat o zona seismica periculoasa, Vrancea. Se pare insa ca acest principiu este total gresit, iar cutremurele din prezent confirma si ele acest lucru, mai afirma fostul consilier.

Sursa foto: bdbnews.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea