Social

#carne salmonella #carne de pasare #salmonella # produse infectate salmonella

21 de tone de carne de pasare cu Salmonella, importata in Romania! Controale si la oua

21 de tone de carne de pasare contaminata cu Salmonella au ajuns in Romania. Carnea care provenea din Polonia a fost pusa sub sechestru sanitar, potrivit anuntului facut de Autoritatea Nationala, Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Carnea care a fost importanta din Polonia, a fost adusa in Romania si distribuita la doua societati comerciale din judetele Bihor (o tona) si Ilfov (20 tone).

Au fost recoltate 138 de probe de carne de pasare, fiind efectuate 690 de analize in vederea verificarii respectarii criteriilor microbiologice de siguranta alimentara. Carnea a fost confiscata si urmeaza sa fie dirijata spre neutralizare.

“Carnea testata provenea din Polonia, Ungaria, Germania, Marea Britanie, Finlanda, Franta, Slovacia, Olanda, Italia, Bulgaria, Spania, Ucraina, Brazilia. In urma analizelor de laborator au fost detectate doua probe de carne cu rezultate nesatisfacatoare (contaminare cu bacteria Salmonella Enteritidis), recoltate de la societati comerciale din judetele Bihor si Ilfov. In ambele cazuri carnea provenea din Polonia. Intreaga cantitate de 21 de tone (1 tona carne pasare din judetul Bihor si 20 de tone din judetul Ilfov) de carne infestata cu Salmonella a fost retinuta oficial sub sechestru sanitar veterinar, urmand a fi dirijata spre neutralizare Rezultatele analizelor de laborator in cazul celor doua loturi neconforme pe criteriul microbiologic de siguranta alimentara pentru carnea proaspata de pasare au fost notificate de   A.N.S.V.S.A. autoritatilor veterinare din Polonia si producatorilor prin Sistemul Rapid de Alerta Alimente si Furaje (RASFF). Cu ocazia controalelor, au mai fost identificate in urma analizelor de laborator alte 7 loturi de carne de pasare proaspata provenita din schimburi intracomunitare, la care s-a detectat prezenta altor serotipuri de Salmonella cu patogenitate scazuta. In cazul acestor loturi de carne reprezentantii A.N.S.V.S.A. au aplicat masurile legale, toate aceste situatii neconforme fiind notificate de A.N.S.V.S.A.  statelor membre U.E de origine si unitatilor producatoare prin Sistemul de Asistenta si Cooperare Administrativa (AAC).”, se arata in comunicatul A.N.S.V.S.A.

Ouale, contaminate cu Salmonella?

Nu numai carnea are nereguli. Se efectueaza controale riguroase si la ouale provenite din statele membre UE, in special din Grecia si Polonia, pentru a detecta prezenta Salmonella. 

“In cadrul controalelor oficiale care vizau verificarea calitatii oualelor de consum provenite din statele membre UE (Polonia si Grecia) au fost prelevate 46 de probe, fiind efectuate un numar de 92 de analize de laborator microbiologice  pentru detectarea prezentei Salmonella. Toate probele de oua analizate au fost conforme cu criteriile  microbiologice ale legislatiei in vigoare.”, se mai arata in comunicatul emis de A.N.S.V.S.A.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea