Social

#groapa de gunoi #depozitare gunoi #deseuri #taxe #gunoi #clasica

2017 vine cu noi taxe pentru romani

2017 vine cu vesti proaste pentru romani. Incepand de la 1 ianuarie, romanii vor fi nevoiti sa achite o taxa suplimentara pentru depozitarea deseurilor nereciclate la groapa de gunoi. Taxa va fi de 80 de lei pe tona de gunoi.

Taxa de mediu pentru depozitarea deseurilor la groapa de gunoi are ca scop declarat descurajarea depozitarii.

In 2018, acesta taxa va creste la 120 de lei pe tona. Taxa va fi platita de firmele de salubritate care duc gunoiul la groapa, iar acestea vor recupera banii de la cetateni si de la firme, adica de la cei care produc gunoi, potrivit libertatea.ro.

Incepand cu 2018, Romania va plati o amenda de 200.000 de euro pe zi daca nu atinge standardele de reciclare pe cere le-a semnat în momentul aderarii la Uniunea Europeana si pentru ca depoziteaza deseuri in gropi de gunoi neecologice.

"Amenda trebuia sa curga de la 1 ianuarie 2017, dar Uniunea Europeana si-a dat seama ca Romania ar intra in faliment, platind 73 de miliarde de euro pe an, asa ca ne-a mai pasuit un an", a declarat Florina Bran, profesor universitar pe specializarea Economie Agroalimentara si a Mediului.

Sursa foto: romaniatv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea