Social

#societate civila #gala #ong #proiecte #competitie

2008, cel mai bun an pentru societatea civila din Romania

Cea de-a VII-a editie a Galei Societatii Civile a inregistrat cel mai mare numar de inscrieri din istoria sa, cu 51% mai mult decat la editia precedenta.

Cele 174 de proiecte inscrise in competitie si implementate pe parcursul anului 2008 de catre organizatii neguvernamentale, grupuri de initiativa si persoane fizice au atras fonduri in valoare de aproximativ 21 de milioane de euro.

Cu 98 proiectele inscrise anul acesta la Gala Societatii Civile, singura competitie din Romania care promoveaza si premiaza spiritul civic, Muntenia ocupa primul loc in clasamentul implicarii in sectorul non-profit.

"Numarul mare de proiecte inscrise la competitia din acest an reprezinta un semnal ca, in anul 2008, un numar tot mai mare de ONG-uri a inteles importanta pe care proiectele desfasurate de ele o are pentru societatea civila din Romania si au dorit sa le faca cunoscute la nivel national prin intermediul Galei Societatii Civile", declara Andrei Bortun , Director General al Millenium Communications, initiatorul proiectului Gala Societatii Civile.

Cele mai multe proiecte au fost inscrise anul acesta la sectiunea Servicii Sociale pentru categorii defavorizate (41 de proiecte), iar cea mai mare crestere s-a inregistrat in categoria Educatie si cercetare, unde a fost inscris un numar dublu de proiecte fata de editia precedenta (38 de proiecte). La categoria nou-introdusa, "Buget -/ Eficienta +", au fost incadrate 21 de proiecte, derulate cu fonduri cuprinse intre 0 si 5.000 RON.

Cele mai bune proiecte inscrise la cea de-a VII-a editie a Galei Societatii Civile vor fi premiate pe scena Ateneului Roman, in data de 20 mai 2009.

Gala Societatii Civile promoveaza spiritul civic si cele mai bune proiecte implementate de sectorul neguvernamental din Romania. Acestea pot fi citite pe site-ul www.galasocietatiicivile.ro.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea