Social

#metrou #greva #sindicat #ratb

200 de mijloace de transport in comun vor suplini lipsa metroului

Regia Autonoma de Transport Bucuresti pune la dispozitie 200 de mijloace de transport in comun care sa suplineze metroul.

Incepand cu marti, 17 noiembrie, angajatii Metrorex intra in greva generala. Metroul va circula doar intre orele 16.00 si 23.00, ca urmare a grevei pe termen nelimitat declansata de Uniunea Sindicatelor Libere Metrou (USLM).

In aceasta situatie, directorul general al RATB, Gheorghe Aron a declarat ca, marti, aproximativ 200 de mijloace de transport in comun vor fi scoase pe arterele Capitalei, 47 de transport urmand sa fie suplimentate pentru a suplini lipsa metroului. De asemenea, vehiculele care erau scoase in mod normal pe traseu la orele de varf ale unei zile obisnuite de lucru, vor circula continuu, incepand cu ora 05.30 si pana la ora 17.00 pana se va termina greva.

Ultima intalnire dintre ministerul Transporturilor, Radu Berceanu, si sindicalisti nu a gasit nicio rezolvare la solicitarea grevistilor de a incheia contractul colectiv de munca ce prevede si o crestere salariala de 20%. Berceanu nu a fost de acord sa le acorde acestora niciun leu, desi sindicalistii erau dispusi sa mai scada din procentul cerut initial. Ministrul Transporturilor s-a multumit doar sa-i sfatuiasca sa mai astepte "o luna – o luna si jumatate", pana cand se va publica Legea bugetului de stat pe anul viitor in Monitorul Oficial.

Ion Radoi, liderul sindicalistilor, nu a fost de acord si si-a sustinut punctul de vedere invocand o adresa oficiala semnata de Berceanu prin care acesta recunostea ca, in cadrul Metrorexului, productivitatea muncii a crescut cu 33 % in ultimul an. Tot Radoi a spus ca nu poate amana negocierile pana cand va fi aprobat bugetul de stat si apoi cel al Metrorexului. "Bugetul Metrorex pe 2009 a fost aprobat in noiembrie 2009. Daca si bugetul pe 2010 se aproba in noiembrie 2010?", s-a intrebat acesta, citat de Gandul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea