Social

#copii #vaccin #gripa porcina #gripa noua

200.000 de elevi vor fi vaccinati impotriva virusului daca parintii nu se opun activ

Parintii care nu doresc vaccinarea copiilor lor, vor fi nevoiti sa isi manifeste "explicit dezacordul", dupa publicarea la avizierul scolii a zilei de vaccinare .

Ministerul Sanatatii a decis ca 200.000 de elevi vor fi vaccinati cu Cantgrip fara consimtamantul explicit al parintilor.

"Se va face o informare, prin avizier: "Maine se va face vaccinarea. Parintii care nu sunt de acord cu vaccinarea sunt rugati sa-si exprime dezacordul". Daca nu va exista acest dezacord, vaccinarea se va face automat", a declarat, pentru Gandul, profesorul Adrian Streinu Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Copiii intre 6 si 15 ani vor fi vaccinati dupa finalizarea testelor clinice, la sfarsitul lunii ianuarie.

Daca pana acum unii medici de familie au fost reticenti in a participa in campania de vaccinare, ei ar putea fi chiar obligati sa faca acest lucru. Reprezentantii Ministerului Sanatatii au explicat ca medicii care isi vor mentine pozitia ostila fata de vaccinare vor fi sanctionati, fara sa dea mai multe precizari.

Pana la inceputul lunii ianuarie, doar 210.000 de romani au consimtit sa fie imunizati cu Cantgrip, dar cererea de vaccin a crescut foarte mult dupa moartea controversata a actorului Toni Tecuceanu , despre care Streinu-Cercel sustine ca s-a datorat gripei AH1N1.

 

Citeste si

Carcotasul Toni Tecuceanu, folosit pentru a convinge romanii sa se vaccineze?

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea