Social

20 de nume noi in topul celor mai puternici romani

Saptamanalul de afaceri "Banii Nostri" a lansat ieri cea de-a doua editie a Anuarului "Cei mai puternici 66 de romani". "Anuarul este o fotografie a puterii in perioada iunie 2004 - iunie 2005. Selectia personalitatilor cuprinse in anuar s-a bazat pe actiunile acestora, pe influenta pe care o au in societate, dar si pe 0 lor. Acest anuar nu este, insa, un clasament, deci nu putem vorbi despre locul 1 sau locul 66", a precizat Dan Suciu, editor general Banii Nostri. Potrivit sociologului Sebastian Lazaroiu, directorul Centrului pentru Sociologie Urbana si Regionala (CURS), presedintele Traian Basescu, unul dintre "supravietuitorii" anuarului, avand in vedere ca a fost prezent si anul trecut, este, fara indoiala, cel mai puternic om din Romania in acest moment. "Puterea s-a mutat acum de la Palatul Victoria la Palatul Cotroceni", a subliniat Lazaroiu. El a explicat, insa, ca in prezent, puterea este reprezentanta de oamenii care conduc institutiile si care trag administratia dupa ei. Peste 10 ani, insa, Sebastian Lazaroiu crede ca si institutiile din Romania vor deveni puternice, iar oamenii se vor modela in functie de ele.
Comparativ cu anul trecut, 20 de personalitati au parasit anuarul oamenilor puternici in timp ce alti 20 au intrat in calcule. Noii veniti sunt premierul Calin Popescu Tariceanu si o mare parte a membrilor actualului Executiv, dar si personalitati ale vietii culturale precum Horia Roman Patapievici , Andrei Plesu sau Mircea Dinescu, oameni de afaceri - Dan Adamescu (patronul magazinului Unirea) si Anca Vlad (patroana lantului farmaceutic Fildas) si ziaristi - Sorin Rosca Stanescu , directorul trustului de presa ZIUA. Printre cei care au iesit din anuarul revistei "Banii Nostri" se numara primarul Constantei, Radu Mazare, presedintele Clubului Steaua, Gigi Becali, politicienii Petre Roman, Octav Cozmanca , Rodica Stanoiu si ziaristul Cornel Nistorescu . Printre "supravietuitorii" anuarului se gasesc, alaturi de Traian Basescu, guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, fostul presedinte Ion Iliescu si oamenii de afaceri Dinu Patriciu, Dan Voiculescu si Ion Tiriac.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea