Social

#donatie #2 #transfuzii

2% pentru reabilitarea Centrului de Transfuzii Sangvine Bucuresti

In fiecare luna, 8.000 de oameni se bucura de o noua zi datorita sangelui provenit de la Centrul de transfuzii Sangvine Bucuresti. Cei 3.000 de litri recoltati aici de-a lungul a 30 de zile tin in viata pacienti din 30 de spitale.

Este nevoie de 100.000 de euro pentru a renova Centrul de Transfuzii Sangvine Bucuresti

Insa, acelasi Centru de Transfuzii Bucuresti sta sa cada, fiind renovat o singura data in ultimii 50 de ani. O parte esentia a luptei pentru supravietuirea celor aflati in stare critica in spitalele bucurestene se duce intr-o cladire cu pereti crapati, cu echipamente invechite si insuficiente pentru numarul de persoane care ii trec pragul. E nevoie de 100.000 de euro pentru a renova Centrul de Transfuzii Bucuresti, astfel incat toti cei care vin aici sa poata dona sange in conditii decente.

REACT si Vodafone lanseaza campania de strangere de fonduri pentru reabilitarea Centrului de Transfuzii Bucuresti

De aceea, Asociatia REACT a lansat campania de strangere de fonduri in beneficiul acestui Centru, alaturi de Vodafone Romania, care a sustinut realizarea spoturilor audio si video din campanie. Aceasta se desfasoara in perioada 19 aprilie – 16 mai 2011, la nivel national si consta in strangerea de fonduri provenite din directionarea a 2% din impozitul pe venit de catre persoane fizice catre Asociatia REACT, in beneficiul Centrului de Transfuzii Sanguine Bucuresti.

Spotul video, care va fi difuzat in regim de anunt de utilitate publica de catre 14 statii TV, poate fi vizualizat aici.

In cifre, Centrul de Transfuzii Bucuresti inseamna:

  • 4.000 de pungi de sange recoltat in fiecare luna
  • aproximativ 1.000 de pungi de sange prelucrate din recoltari realizate in afara Centrului de Transfuzii (centre mobile, donari in spitale)
  • aproximativ 5.000 de persoane care se prezinta lunar la Centru pentru a dona (din care 4.000 devin donatori)
  • doua boxe de recoltare, fiecare cu cate 6 paturi de donare
  • trei masini de interventie rapida, care transporta sangele la spitale
  • mai mult de 30 de spitale din Bucuresti care depind de sangele provenit de la Centrul de Transfuzii


Campania vine in continuarea programului „O sansa pentru viata”, desfasurat in perioada 2008-2010 de aceiasi parteneri, in cadrul caruia peste 87.000 de donatori voluntari au donat si au salvat mai mult de 120.000 de vieti.

Mai multe informatii despre campania de comunicare sunt disponibile pe site-ul www.pentruviata.com.

Citeste stirea in intregime pe Imparte.ro - Donatii online.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea