Social

#muncitori #disponibilizati #arcelormittal hunedoara #somaj tehnic

160 de milioane de lei pentru muncitorii disponibilizati de la Mittal Hunedoara

Sindicalistii de la au reusit, vineri, sa incheie un nou de munca, prin care, in cazul unei , vor primi intre 140 si 160 de milioane de lei.

Liderul Sindicatului "Siderurgistul", Petru Vadios, a declarat vineri pentru NewsIn ca a reusit sa semneze contractul pana nu a fost prea tarziu.

"Dupa o perioada in care nu am putut sa incheiem un nou contract de munca colectiv , din cauza obstructionarilor celuilalt sindicat de la , 'Solidaritatea', am reusit sa-l incheiem, pana nu a fost prea tarziu", a spus acesta.

Potrivit lui Vaidos, noul de la ArcelorMital Hunedoara este mult mai bun decat cel de la nivel national.

"Avem stipulat ca, in caz de trimitere a oamenilor in somaj tehnic , pe langa 75 % din salariul de incadrare, siderurgistii sa mai primeasca si sporul de vechime, care se ridica la 20-22 % din salariul de incadrare. In caz de disponibilizari , oamenii vor primi sume fixe, cuprinse intre 140 si 160 de milioane de lei vechi, plus 12 luni vor primi bani de somaj..."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea