Social

#pericol de abandon #abandon #donatii #maraton #copii

157 de alergatori au strans peste 14.000 de euro pentru copiii aflati in pericol de abandon

La ce-a de-a patra editie a Semimaratonul International Bucuresti au participat nu mai putin de 157 de alergatori. Acestia au parcurs in total 1.475 de kilometri. Eroii au alergat la  pentru a-i ajuta pe copiii aflati in pericol de abandon si au reusit sa stranga peste peste 14.000 de euro.

Mai multe personalitati au imbracat tricoul albastru al Hope and Homes for Children Romania si au alergat pentru copiii lipsiti de caldura unui camin. Chef Adrian Hadean a alergat la cursa de semimaraton (21 km), aceasta fiind pentru a doua oara cand juratul de la MasterChef a participat la o competitie de alergare in cadrul TEAM HOPE. Prezentatorul de televiziune Virgil Iantu a facut echipa la stafeta (4 x 5 km) cu actrita Alina Chivulescu, realizatorul TV Cosmin Cernat si managerul sportiv al clubului Limitless, Valentin Vasile.

Tot la cursa de stafeta a participat si echipa Vocea Romaniei formata din Anda Dimitriu, Maria Hojda, Anca Petcu si Claudiu Rusu. “Vocea Inimii” a incalzit sufletele oamenilor si cei patru tineri au strans peste 2.000 de lei pe pagina lor de Galantom. In plus, Claudiu Rusu a organizat si un concert cu trupa sa, donand toate fondurile organizatiei Hope and Homes for Children Romania.

Antrenorul Razvan Doica, campion Iron Man la Campionatul National de Triatlon Oradea 2014, a demonstrat tuturor ca generozitatea nu are limite. El a luat startul la cursa populara, parcurgand traseul de 3,6 km in 12 minute, dupa care a alergat la semimaraton (21 km) si la cursa de stafeta (5 km).

Club Moving a fost unul dintre sustinatorii principali ai TEAM HOPE, participand cu o echipa numeroasa de alergatori si voluntari. Acestia au coordonat unul dintre punctele de distribuire a apei alaturi de voluntarii HHC Romania, iar antrenorii clubului au facut incalzirea cu toti alergatorii inainte de start. Totodata, Club Moving a oferit acces gratuit tuturor membrilor TEAM HOPE la facilitatile sale pentru antrenamentul premergator semimaratonului.

„Le suntem foarte recunoscatori celor peste 150 de alergatori care au participat la semimaraton in cadrul TEAM HOPE. Ei sunt eroii nostri, eroii copiilor vulnerabili pe care ii sprijinim. Datorita lor si a celor care au donat pentru ei, cei peste 8.000 de copii care se mai afla inca in institutii au sansa de a-si vedea visul cu ochii: o casa, o familie si o viata traita in dragoste si armonie”, a declarat Otto Sestak, directorul national al Hope and Homes for Children Romania, care a participat si el la cursa de stafeta.

BRD Groupe Societe Generale, unul dintre principalii sponsori ai Hope and Homes for Children Romania, a avut cea mai mare echipa corporate, cu 44 de alergatori inscrisi la toate tipurile de curse. Pentru fiecare dintre ei, alti 5 angajati BRD s-au inscris in programul de donatii lunare, sumele stranse fiind apoi dublate de catre banca si donate in beneficiul copiilor sprijiniti de Hope and Homes for Children Romania.

Printre companiile care si-au sponsorizat alergatorii se numara Corporate Office Solutions, Unicredit Consumer Financing, Luiza Essence Line.

Top fundraiser a fost Stefan Serb, Country Manager la World Courier Romania, care a strans peste 1.500 de euro, atat de la companii, cat si de la persoane fizice si care este hotarat sa nu se opreasca aici.

 

Celor peste 14.000 de euro stransi pana acum li se adauga in continuare donatii. Banii vor fi folositi pentru principalele programe ale fundatiei: prevenirea abandonului si relocarea copiilor aflati in institutiile de tip vechi ale statului in case de tip familial.

 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea