Social

14.000 de sindicalisti au luat cu asalt Bucurestiul

n cadrul programului anuntat de confederatiile sindicale, CNSLR-"Fratia" a organizat ieri un miting, urmat de un mars pe strazile Capitalei. Numarul participantilor la actiune, conform estimarilor Jandarmeriei, a fost de aproximativ 14 mii, in timp ce organizatorii afirmau ca s-a depasit cu mult numarul de persoane anuntate (15 mii).

Mitingul a inceput in jurul orei 12, in Piata Constitutiei. Pentru manifestatie au fost aduse si cateva sute de autovehicule (microbuze). Participantii la protest au venit din toate judetele tarii (Iasi, Prahova, Hunedoara, Brasov, Olt, Vaslui etc.), de la toate filialele si sindicatele confederatiei, precum si la unele organizatii ale pensionarilor. Fiecare sindicalist a primit de la organizatori o vesta cu insemnele "Fratiei". Autorizarea de miting a fost data pana la ora 17.

Salariul minim - 500 RON

Cererile sindicalistilor vizeaza cresterea nivelului de trai, pensii si salarii mai mari, siguranta locurilor de munca, compensarea preturilor la utilitati, renegocierea contractelor de munca, crearea unui sistem de protectie sociala eficient, modificarea legii tichetelor de masa si acordarea acestora nediscriminatoriu, pentru toti salariatii, inclusiv pentru cei din sistemul bugetar.

Liderii confederatiei care au vorbit de la tribuna amenajata in fata cladirii Casei Parlamentului au cerut "cresterea salariului minim intr-o dinamica accelerata, pana la 500 RON, in anul 2007", precum si "cresterea salariilor pentru angajatii din industrie, comert, servicii si personalul din sistemul bugetar astfel ca peste un an sa se asigure un venit mediu net pe economie de 1200 RON/luna".

Greva generala
in toamna

Marius Petcu , presedintele CNSLR-"Fratia", una dintre cele mai mari confederatii sindicale din Romania, a precizat ca nesolutionarea principalelor revendicari ar putea conduce, in toamna, la o greva generala pe termen nelimitat, la nivel national, in toate ramurile economiei romanesti.

In jurul orei 14, coloana de manifestanti si autovehicule a inceput deplasarea pe traseul stabilit: Piata Unirii, Piata Universitatii, Piata Romana, Piata Victoriei , cu defluire prin Piata Aviatorilor. Sindicalistii nu au primit autorizatie pentru a stationa in fata Palatului Victoria.

Pe durata marsului, din cauza numarului mare de participanti, circulatia a fost blocata zeci de minute, pe sensul de mers spre Piata Victoriei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea