Social

#marfa #ministerul transporturilor #cfr #sindicate #concedieri

12.000 de angajati CFR, concediati de Ministerul Transporturilor

Ministerul Transporturilor a anuntat astazi concedierea a peste 12.000 de angajati din sistemul feroviar. Masura, care va reduce personalului celor trei companii CFR, va fi discutata luni cu sindicatele.

In total 12.139 de oameni vor fi disponibilizati , 5.949 de la CFR Marfa, 2.545 de la Calatori si 3.536 de la Infrastructura, informeaza Adevarul.

Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial (FNFMC) se opune cu vehementa disponibilizarilor de personal si a anuntat ca va folosi toate formele legale de protest pentru a impiedica desfiintarea locurilor de munca, fara nici o forma de protectie sociala pentru disponibilizati.

"Un salariat disponibilizat in aceasta perioada deosebit de dificila este un om sacrificat fara nici o perspectiva. Mai mult, programul va afecta si anumite comunitati locale si agenti economici prin inchiderea unor sectii de circulatie si prin anularea unui numar mare de trenuri", a declarat Gheorghe Popa, liderul de sindicat FNFMC.

Oficialii de la transporturi vor sa desfiinteze mai multe subunitati si sa inchida sectii de circulatie neinteroperabile. Alte masuri care vor duce la reduceri de personal sunt diminuarea numarului de subunitati si reducerea numarului de tren kilometru prin anularea de trenuri de toate rangurile cu 9.000.000 tren km.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea