Social

112 apel pentru urgente

Numarul unic de urgenta 112 poate fi apelat din orice retea romaneasca de telefonie fixa sau mobila, incepand de saptamana aceasta.
Apelul unic de urgenta 112 a intrat oficial in functiune. Numarul este gratuit si poate fi apelat din orice retea romaneasca de telefonie fixa sau mobila.

"Sistemul este non-blocking, pentru a raspunde si cerintelor in situatii de criza. Acum noi avem un numar de apeluri cam de 5.000 pe zi in Bucuresti si cam de 1.500-2.000 la nivelul unui centru judetean. In functie de zona in care se afla apelantul, apelul este rutat la centrul de apel corespunzator, 24 de ore din 24", a declarat pentru Radio Romania Actualitati directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, general Tudor Tanase.

In ceea ce priveste utilizarea vechilor numere de urgenta (961, 955 si 981), directorul STS a precizat ca acestea vor functiona in paralel cu 112 pentru o perioada de inca trei luni de zile.

40 DE MILIOANE DE EURO. "Investitia pentru a putea realiza includerea acestor trei agentii Ambulanta, Pompieri si Politie in sistem a fost de 40 de milioane de euro", a adaugat directorul STS, generalul Tudot Tanase. Este vorba de o finantare din fondurile pe care Inspectoratul General al Comunicatiilor le colecteaza pentru serviciile pe care le asigura operatorilor publici de radiocomunicatii , servicii ce constau in administrarea spectrului radioelectric si in protectia acestui spectru. Pentru a "combate" folosirea abuziva si nejustificata a acestui serviciu, vor exista o serie de "masuri coercitive".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea