Social

#gara de nord #cfr #sindicate #proteste #disponibilizari

1000 de angajati CFR protesteaza la Gara de Nord

Peste o mie de angajati CFR Bucuresti protesteaza Gara de Nord impotriva disponibilizarile anuntate in programul de restructurare a sectorului care vizeaza peste 12.000 de persoane.

Reprezentantii sindicatelor din calea ferata si ministerul transporturilor nu au ajuns inca la nici o intelegere privind restructurarea CFR, iar sindicalistii ameninta cu conflictul de munca.

"Nu am ajuns la nicio solutie in urma celor trei ore de discutii. Cerem sa se renunte la planul de restructurare si sa gasim impreuna cu Ministerul Transporturilor, solutii de a pastra locurile de munca", a declarat presedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial (FNFMC), Gheorghe Popa , pentru Evenimentul Zilei.

Dupa ce liderii federatiilor vor stabili un program comun, va urma un miting in Bucuresti si pichete la Ministerul Transporturilor. 

Gheorge Popa a precizat ca un calendar al protestelor va fi stabilit de comun acord cu toti liderii federatiillor, pana la sfarsitul acestei saptamani. Daca Ministerul nu isi schimba planurile de reducere a personalului cu 12.139 de salariati, sindicatele spun ca se va ajunge la greva generala.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea