Social

100 milioane de euro pentru asociatiile romanilor din Italia

Guvernul italian combate discriminarea imigrantilor nu doar cu vorbe, ci si cu multi bani. La Roma s-a desfasurat miercuri o conferinta pe tema combaterii discriminarii impotriva romanilor. Guvernul italian a cerut ajutorul asociatiilor romanesti si a pus la bataie 100 milioane de euro. In 2007, presa italiana , ajutata de o minoritate a romanilor a carei prioritate nu este traiul onest, a creat in Italia o stare de convulsie sociala si de respingere cu orice pretext a comunitatii romanesti. Autoritatile italiene au inteles insa ca nu toti cei peste 600.000 de romani din Peninsula sunt criminali sau infractori. Miercuri, 6 februarie, s-a desfasurat la Roma o conferinta organizata de catre UNAR (Oficiul National Antidiscriminare Rasiala) la care au participat secretarii de stat din MAE Corina Comsa si Gheorghe Ionita, precum si reprezentanti ai Ambasadei Romaniei si ai asociatiilor romanesti din Italia. Atat romanii, cat si italienii au evidentiat faptul ca presa italiana a fost cea care a exacerbat cazurile infractio­nale in care erau implicati romani. In acest context, directorul general al UNAR, Marco Di Giorgio, a comunicat disponibilitatea Ministerului Solidaritatii Sociale de a colabora cu asociatiile romanesti, in scopul diminuarii acestui fenomen.

Romania a dat, in 2006, putin peste 100.000 de euro

Anul acesta, fondurile alocate de guvernul italian pentru combaterea discriminarii au ajuns la suma-record de 100 milioane de euro, beneficiari fiind romanii. Comparativ, suma alocata de Guvernul Romaniei in 2006 pentru proiectele asociatiilor romanesti din Italia a fost cu putin peste 100.000 de euro. Directorul UNAR ne-a declarat: ,,Comunitatea romaneasca este prima in Italia, atat la nivel demografic, cat si la nivel economic, este normal sa-i acordam o atentie deosebita". Ministerul Solidaritatii Sociale va organiza un concurs pe baza caruia se vor selecta proiectele propuse de asociatiile romanesti. A fost indicata si linia proiectelor care trebuie sa se axeze pe educatie si informare, atat in randul italienilor, cat si in randul romanilor. Daniel Grigoriu, sindicalist roman in cadrul CGIL, a remarcat: ,,Noi, romanii, nu suntem uniti si suntem mai rasisti cu tiganii decat sunt italienii". Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea