Social

100 de euro, un sejur de 4 stele pe litoral

Temperaturile ridicate de la malul Marii Negre au umplut litoralul cu turisti. Costinestiul ramane statiunea preferata a studentilor.   

Sutele de turisti de weekend s-au bucurat de soare si de prima baie in apa marii . Deocamdata, cei care au incercat marea au facut-o pe barba lor. Sezonul de imbaiere se deschide oficial pe 1 iunie, data la care vor fi prezenti pe litoral si salvamarii.

Reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism sunt optimisti in privinta gradului de ocupare a hotelurilor de pe litoral. Corina Martin, presedintele ANAT pe regiunea de sud-est, ne-a spus ca, pe de-o parte, vremea a incurajat sosirea turistilor in numar mare pe litoral, iar pe de alta parte, programul „Litoral pentru toti“.

 „Pentru prima data am convins reprezentantii hotelurilor de 4 stele sa intre in program, pe langa hotelurile de 2 si 3 stele“, a declarat Corina Martin. Publicitate  „Am vrut sa tragem un semnal ca litoralul este accesibil tuturor“, a continuat ea. Astfel, in aceste zile, cine a ales sa stea la un hotel de 4 stele de pe litoralul romanesc va plati sub 100 de euro pentru sase nopti de cazare. In cadrul programului au fost oferite 4.500 de locuri de odihna. Mamaia a fost, de departe, cea mai aglomerata statiune de pe litoral.

La un hotel de 3 stele din Mamaia, un sejur costa 320 de lei. Cine a ales un hotel de 2 stele din Costinesti si Neptun va achita 159 de lei pentru o saptamana de vacanta, iar cine a ales Vama Veche va plati la un hotel de o stea 129 de lei pentru o saptamana. 

Programul se va incheia pe 15 iunie, urmand sa se reia din toamna. Daca hotelierii au decis sa micsoreze tarifele de cazare, nu acelasi lucru putem spune si despre cei din alimentatia publica. Preturile care s-au practicat in acest weekend au fost de varf de sezon .

 

Astfel, o familie formata din doua persoane care a mancat la un restaurant din Mamaia o friptura si a baut o racoritoare a platit peste 100 de lei. E greu de crezut ca turistii care au venit prin programe sociale si-au putut permite sa suporte astfel de costuri.

   
Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea