Social

100 de detinuti participa la Galati la prima bursa a locurilor de munca organizata in penitenciar

O suta de detinuti din Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta din Galati, care urmeaza a fi eliberati in curand, isi cauta, vineri, o slujba in cadrul primei burse a locurilor de munca desfasurate intr-un penitenciar din Romania, transmite corespondentul NewsIn.

Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) a organizat, vineri, o bursa a locurilor de munca in interiorul Penitenciarului cu Regim de Maxima Siguranta din Galati. Evenimentul, care se adreseaza exclusiv detinutilor, a inceput la ora 10.00 in curtea penitenciarului, in doua corturi militare oferite de Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta si de Consiliul Judetean.

Zece angajatori galateni si-au expus oferta de locuri de munca detinutilor. Slujbele sunt variate: floricultor peisagist, electician, instalator, sudor, dulgher, tamplar aluminiu-PVC, lacatus mecanic etc. Detinutii de la Galati au urmat cursuri de calificare , in 2007, in trei dintre meseriile cautate: tamplar, croitor si floricultor peisagist. Agentii economici cauta, insa, si muncitori necalificati , in special in domeniul constructiilor civile.

O suta de detinuti din penitenciarul galatean s-au inscris la aceasta bursa. Ei intra in grupuri de cate 20 pentru a discuta cu angajatorii si a-si gasi o slujba potrivita. "Persoanele private de libertate si-au intocmit CV-uri, pe care le prezinta firmelor.

In plus, reprezentantii agentilor economici iau datele de identificare ale personelor private de libertate, astfel incat, dupa eliberarea acestora, atunci cand merg sa discute termenii angajarii, firmele sa stie ca ei au participat la bursa de astazi", a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Penitenciarului cu Regim de Maxima Siguranta din Galati, inspectorul Gianina Craciun.

Cei 100 de detinuti care isi cauta, vineri, un loc de munca urmeaza sa fie eliberati in urmatoarele trei luni. Bursa reprezinta un mijloc de reintegrare sociala a acestora, dupa momentul eliberarii. De altfel, oficialii penitenciarului si cei ai AJOFM si-au exprimat intentia de a organiza trimestrial asemenea evenimente, dupa succesul celui de vineri.

"Vom incerca sa organizam o data la trei luni o bursa a locurilor de munca pentru persoanele private de libertate tot aici, in penitenciar", a precizat inspectorul Gianina Craciun.

bursa locurilor de munca destinata detinutilor de la Galati a fost primul asemenea eveniment organizat intr-un penitenciar din Romania.

In prezent, in jur de 1.000 de detinuti isi ispasesc pedeapsa in interiorul Penitenciarului cu Regim de Maxima Siguranta din Galati.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea