Social

#omagiu benazir bhutto #aniversare asasinat #garhi khuda bakhsh

100.000 de pakistanezi o omagiaza pe Benazir Bhutto, la un an de la asasinare

Mai mult de 100.000 de pakistanezi se aflau sambata la mormantul fostului premier Benazir Bhutto, in sudul tarii, pentru a-i aduce un omagiu, la un an de la asasinarea sa. Inca de la primele ore ale diminetii, o multime a intrat in cimitirul unde se afla mausoleul familiei Bhutto, in orasul Garhi Khuda Bakhsh .

Zeci de mii de persoane continuau sa vina la cimitir, insa drumul este blocat de ceata, ceea ce a determinat autoritatile sa amane inceputul ceremoniei de omagiere, initial programata pentru ora 04.00 GMT (06.00, ora Romaniei), arata AFP.

Ceremonia este prezidata de sotul lui Benazir Bhutto, asif ali zardari, presedinte al Pakistanului din luna septembrie, si fiul sau, Bilawal Bhutto Zardari, ambii copresedinti ai Partidului Poporului pakistanez ( PPP ). Un urias dispozitiv de securitate a fost desfasurat. Potrivit PPP, aproape 7.000 de politisti si membri ai fortelor paramilitare sunt mobilizati, alaturi de membri ai partidului si voluntari, pentru a-l proteja pe Zardari, pe fiul sau, Gilani, si alti lideri PPP.

"Nu excludem nicio amenintare si am facut tot posibilul pentru a mentine ordinea", a declarat un oficial al politiei locale, Khadim Hussain Rind. El a estimat ca 100.000 de persoane se afla la comemorare. Sustinatorii lui Bhutto au venit la cimitir cu masini, autobuze sau biciclete, pentru a o omagia pe cea care a fost prima femeie a timpurilor moderne care a guvernat o tara musulmana, foarte populara in Occident, unde era considerata un lider carismatic si moderat. Multi oameni care au dorit sa participe la ceremonie in acest oras au dormit vineri seara in aer liber, in pofida temperaturilor care se apropiau de zero grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea