Social

#ghiocei Platoul Vartoapelor #10 hectare ghiocei #ghiocei

10 hectare de ghiocei, la inceput de martie, doar intr-un singur loc! VIDEO

Ghiocei cat vezi cu ochii la inceput de primavara intr-un loc desprins parca din povesti, in mijlocul muntilor Orastiei, Platoul Vartoapelor, judetul Hunedoara, la doua ore si jumatate de mers cu masina de Timisoara!

In fiecare primavara, intre 1 martie si 5 aprilie, in functie de cat de timpurie este primavara, 10 hectare de ghiocei imbraca pamantul cu o mantie alba si verde.

Ghioceii sunt cu atat mai speciali cu cat forma rotunjoara seamana mai mult cu cea a lacrimioarelor, iar marginea petalelor este zimtata si tivita cu un firicel verde.

Localnicii le spun „ghiocei bogati”, denumirea lor latina fiind Leucojum vernum.

Cei care vor sa-si delecteze ochii cu peisajul de basm pot opta pentru excursii de doua sau de trei zile in zona Platoului Vartoapelor, la pensiuni din zona. Preturile excursiilor variaza intre 365 si 450 de ron/persoana (cazare, demipensiunem ghid).

Daca doresti insa sa te cazezi in Timisoara, pretul pentru o camera la o pensiune de 3 stele este de 140 ron pentru o camera dubla.

Sursa foto: novafm.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea