Social

#ucidere animale #torturare animale #proiect de lege #inchisoare #amenzi

10 ani de inchisoare pentru persoanele care tortureaza sau ucid animalele! Proiect de lege

Un nou proiect de lege este dat in favoarea animalelor. Potrivit proiectului care se afla in dezbatere la parlament, torturarea sau uciderea animalelor de catre stapanii acestora ar putea fi pedepsita cu 10 ani de inchisoare. Mai mult, amenzile vor creste de la 3.000 de lei la 10.000 de lei.

Initiatorii proiectului de lege propun ca uciderea cu intentie a unui animal sa fie pedepsita cu inchisoare, de la 2 la 7 ani. Tot atatia ani de detentie ar urma sa riste si cei care organizeaza lupte de animale sau le tortureaza. In cazul in care autorul faptelor este chiar proprietarul sau crescatorul animalului, condamnarea poate ajunge pana la 10 ani. Aceleași pedepse se vor aplica pentru persoanele care mutileaza necuvantatoarele – e vorba, in special, de ce care le taie urechile, cozile sau corzile vocale, potrivit libertatea.ro.

Cazurile mai putin grave de maltratare a animalelor vor fi sanctionate cu amenzi. Acestea cresc insa de la 3.000 de lei la 10.000 de lei.

In comisia juridica, au existat parlamentari care nu au fost de acord cu majorarea pedepselor pentru aceste fapte, deoarecec ca sunt similare cu cele prevazute in Codul Penal pentru vatamare corporala si viol.

Sursa foto: thelodirampage.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea