Social

1.450 de scoli vor fi testate pentru consumul de droguri

EURAD (Europa Against Drugs) demareaza, din 15 septembrie, in parteneriat cu Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO) si cu Agentia Nationala Antidrog , un proiect care prevede testarea consumului de droguri in 1.450 de scoli din Romania, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit directorului general al EURAD, Gigel Lazar, reprezentant al Consiliului Europei, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca scolile care vor fi testate sunt amplasate in marea majoritate in mediul urban sau in jurul marilor aglomeratii urbane.

Depistarea drogurilor se va face cu un asa numit “Drug Detection Kit”, care are 20 de teste pe baza de aerosol si costa 95,5 dolari, insa va fi oferit gratuit scolilor.

„Pe noi ne intereseaza sistemul macro, ne intereseaza daca in comunitatea de invatamant se consuma o anumita categorie de droguri. Consiliul Europei nu poate finanta un proiect fara sa stie ce fel de droguri se consuma in zona respectiva”, a declarat Lazar in cadrul conferinte de presa.

Kiturile pot depista reziduuri de marijuana, hasis , heroina, cocaina si meta-amfetamina. Pana la inceperea scolii , CIADO va pregati specialisti care sa supravegheze derularea testelor. Dupa centralizarea datelor, pentru fiecare scoala va fi elaborat un proiect cu privire la preventia necesara pe grupa de droguri gasita. Proiectul pentru Romania va costa 1,4 – 1,5 milioane de euro si va fi finantat de EURAD


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea