Social

#autism #copil #medic #parinti

1.200 de medici de familie si pediatri vor fi instruiti sa depisteze din vreme copiii cu autism

Printr-un proiect al Fundatieia Romanian Angel Appeal, 1.200 de medici de familie si pediatri vor fi instruiti sa depisteze din vreme copiii cu autism. Alte 600 de persoane vor fi invatate cum sa-i recupereze pe cei mici. La nivelul intregii tari vor fi infiintate 40 de centre de consiliere.

In Romania exista, poate mai putin constientizata, o adevarata drama copiilor cu autism, copii care au nevoie de ajutor specializat.

Cauzele ce determina autismul nu sunt inca cunoscute, insa un lucru e cert: parintii trec prin adevarate drame; gradinitele si scolile normale ii resping pe acesti copii, iar terapiile care dau rezultate ajung la un cost de cel putin 1.500 euro pe luna, suma inaccesibila marii majoritatii a romanilor.

In anii '80, la spitalul Alexandru Obregia din Capitala se confirmau cam 25 de cazuri de autism pe parcursul unui an intreg. Acum sunt 10-15 doar intr-o singura saptamana.

Misiunea Fundatiei romanian angel appeal (RAA) este de a folosi fondurile de care dispune in scopuri caritabile in beneficiul copiilor si tinerilor cu nevoi, inclusiv a celor cu boli cronice, infectie cu HIV/SIDA, etc, prin acordarea de ajutor medical, psihologic, social si material, ca si prin dezvoltarea de retele, cursuri de instruire, cercetare, campanii si programe de advocacy, in colaborare cu autoritati guvernamentale, companii, organizatii neguvernamentale si persoane fizice, ori de cate ori este necesar.


Citeste stirea in intregime pe Imparte.ro - Donatii online.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea