Social

#saint patrick's day #traditii #obiceiuri #semnificatii #sfantul patrick

Ziua Sfantului Patrick: Traditii si semnificatii

Sarbatoarea Sfantului Patrick a devenit ziua nationala a irlandezilor inca din 1903. Asa cum anunta si doodle-ul de pe Google, pe 17 martie, irlandezii, britanicii, dar si americanii sarbatoresc Ziua Sfantului Patrick.

Conform traditiei, culoarea Zilei Sfantului Patrick este culoarea-simbol a Irlandei, verdele. Obiceiul este de a purta trifoi, funde si haine verzi pe 17 martie, data mortii Sfantului.

De asemenea, inca o traditie a irlandezilor de Ziua Sfantului Patrick este de a bea bere. Chiar cei de la Guinness au lansat un nou sortiment pentru aceasta ocazie, editia Verde.

De obicei, in Irlanda, Sarbatorea Sfantului Patrick pica in postul Pastelui catolic. Dar Biserica Catolica le da voie irlandezilor sa consume carne in aceasta zi, intrucat, potrivit traditiei, acestia organizeaza o masa mare, alaturi de prieteni si familie, pentru celebrarea Sfantului Patrick.

Sursa foto: quebec.radiox.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea