Social

#remedii depresie #valentines day #depresie #ziua indragostitilor

Ziua Indragostitilor, una dintre cele mai depresive zile din an. Iata motivul!

Desi sarbatorile, indiferent de natura lor, ar trebui sa fie prilej de bucurie pentru oricine, de multe ori acest lucru nu se intampla, ba chiar dimpotriva. Astfel, celebrarea unor momente fericite sunt declansator emotional pentru depresie, anxietate etc. Psihologii explica acest lucru si ne ofera cateva sugestii despre cum sa trecem mai usor peste aceste episoade.

Potrivit psihologului american Deborah Serani, orice fel de eveniment poate cauza apariţia sau înrăutăţirea episodului de depresie. Izolarea socială, în special în perioada sărbătorilor, este una dintre cele mai importante semne ale apariţiei depresiei. Oamenii depresivi sunt singuratici şi evită interacţiunea socială. Acest fapt îi face să se simtă cu atât mai mult singuri şi nedoriţi, întrebându-se de ce nu pot fi şi ei atât de fericiţi precum ceilalţi, relateaza Mediafax.

Serani sfătuieşte persoanele predispuse depresiei să îşi creeze un calendar în care să încercuiască datele întâmplărilor sau sărbătorilor ce le aduc sentimente negative, dar şi pozitive. În acest mod, persoanele pot avea un mai mare control asupra sentimentelor care le încearcă în apropierea unor astfel de evenimente şi vor putea să le depăşească mai uşor.

Depresia de Ziua Îndrăgostiţilor poate apărea atât în cazul persoanelor singure, cât şi în cazul persoanelor care nu sunt fericite în relaţia în care se află. Se declanseaza astfel sentimente de pierdere, neadaptare, scăderea stimei faţă de sine sau respingere. Specialiştii recomandă ca, de sărbători, oamenii să aibă curajul să înceapă noi obiceiuri, tradiţii. În acest fel nu se vor mai gândi la modul în care obişnuiau să petreacă aceste sărbători în trecut, mai scrie Mediafax.

De Ziua Îndrăgostiţilor, psihologii recomandă fiecarei persoane sa isi cumpere un cadou sau sa faca un gest generos pentru o persoana nevoiasa. Persoanele predispuse depresiei pot organiza o petrecere chiar daca nu au un partener de viata sau pot iesi in oras cu prietenii care sunt tot singuri. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea