Social

#militari morti accident Arges #camion rasturnat Arges #accident Arges #militari morti

Zi de doliu in Armata Romaniei! Cine sunt cei trei militari decedati in accidentul din Arges

Mihai Ionut Toma, Petre Cristian Toader si George-Emilian Catana, in varsta de 38, 32, respectiv 40 de ani, sunt cei trei militari care si-au pierdut viata joi seara, dupa ce un camion cu 13 militari apartinand unitatii Vanatori de munte Campulung Muscel a cazut intr-o rapa din localitatea argeseana Dambovicioara. Doi dintre ei erau casatoriti si aveau copii.

Potrivit unui comunicat transmis de MApN, trei militari romani, plutonierul-major Mihai Ionut Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catana si caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, au murit in accidentul de joi seara, in apropierea localitatii Valea Urdei, din judetul Arges.

Plutonierul-major Mihai Ionut Toma avea 38 de ani si era necasatorit. Era veteran al teatrelor de operatii, cu doua misiuni executate in Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era in varsta de 32 de ani, era casatorit si avea un copil. Executase o misiune in teatrul de operatii din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Ranitii, in stare stabila

Ca urmare a accidentului grav de aseara sunt si 9 raniti raniti! Toti sunt in stare stabila si se afla internati in spitale militare.

Doi dintre ei se afla in ingrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgenta “Regina Maria” din Brasov, unul la Spitalul Militar de Urgenta “Dr. Ion Jianu” din Pitesti, iar ceilalti sase se afla, la ora difuzarii comunicatului, in proceduri de transfer catre Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila” din Bucuresti.

“Conducerea Ministerului Apararii Nationale este alaturi de familiile indoliate si transmite, in numele intregului personal, sincere condoleante”, arata MApN.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat ca, din declaratiile supravietuitorilor reiese ca autovehiculul a ramas fara frane, conform digi24.ro.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj de condoleante familiilor celor trei militari decidati in accidentul din Arges si ureaza insanatosire grabnica ranitilor. Seful statului afirma ca Armata este si va continua sa fie o “institutie fundamentala”, care merita recunostinta romanilor.

“Imi exprim intreaga compasiune pentru pierderea vietii celor trei militari, vanatori de munte, care participau la activitati de pregatire profesionala si pentru ranirea altor noua, intr-un accident de circulatie din judetul Arges. Armata este si va continua sa fie o institutie fundamentala a natiunii noastre, care merita recunostinta si pretuirea tuturor romanilor”, afirma presedintele.

"Condoleante familiilor indoliate si insanatosire grabnica tuturor celor raniti!”, se arata in mesajul sau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea