Social

#constanta #pasari

Zeci de pasari moarte fara explicatie in Constanta

Dupa ce mii de pasari au murit in toata lumea fara explicatie, zeci de grauri morti au fost descoperiti intr-un cartier din Constanta.

Locuitorii zonei Far din Constanta au descoperit, sambata dimineata, 32 de grauri morti.

Prima ipoteza a reprezentantilor Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Constanta implica otravirea pasarilor. Dupa necropsie, concluzia a fost insa ca pasarile au murit din cauza deshidratarii.

"Toate pasarile erau deshidratate, dupa zilele geroase din timpul saptamanii. La necropsie nu am gasit nimic in continutul stomacal sau al gusei. Graurii nu aveau niciun simptom", a explicat Romeo Lazar, director DSV Constanta, citat de Adevarul.ro.

Pentru a elimina insa orice suspiciuni , specialistii vor face un si virusologic pasarilor moarte .

"Graurii rezista la frig, chiar daca afara sunt si minus 10 grade Celsius, cateva zile la rand. Mor doar daca nu au ce manca sau daca este polei si le cade printre pene. Pasarea, cand este uda, ingheata brusc. Mi se pare totusi suspect ca au murit toti odata si au fost gasiti laolalta", a explicat , presedintele Societatii Ornitologice din Tulcea.

In ultimele saptamani, mii de pasari au fost gasite moarte in diverse zone ale lumii. Cele mai multe pasari au fost gasite moarte in orasul italian Faenza ( porumbei ), in SUA, Arkansas si Louisiana, si in Suedia.

Specialistii au propus mai multe explicatii, de la otravire la hipoxie (lipsa de oxigen) si la artificiile de Revelion, insa pana acum nicio teorie nu a fost confirmata fara indoiala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea